Sivuston käyttötapa: Mobiili

Nanan opiskelutarina

Uplus Yksityisopetus

Yksityisopetuksesta apua ylioppilaskirjoituksiin

Nana alkoi ottaa yksityistunteja abivuoden lokakuussa valmistautuakseen kevään lyhyen matematiikan ylioppilaskirjoituksiin. Puolen vuoden jäsennelty yksityisopetus auttoi Nanaa ylläpitämään opiskelumotivaatiota ja pärjäämään kirjoituksissa yli odotusten.

Nanan peruskoulun matematiikan opetus ei ollut vastannut hänen henkilökohtaisiin opetustarpeisiinsa ja perustaitoihin oli jäänyt matematiikassa aukkoja. Hän oli alun perin ajatellut hankkivansa itsenäistä harjoittelumateriaalia ja ehkä keväällä ennen kirjoituksia ilmoittautuvansa johonkin valmennusryhmää.

Nana päätyi kuitenkin kokeilemaan yksityisopetusta epätoivoisen tilanteen vuoksi. Alkuperäisenä tavoitteena oli päästä kirjoituksista läpi ja valmistua lukiosta. Opetuksen aluksi Nanan lähtötaso kartoitettiin ja opettaja laati lukusuunnitelman. Lukusuunnitelma toimi apuna itsenäisessä harjoittelussa ja auttoi jäsentämään opetusta myös oppitunneilla.

Säännöllisillä opetustapaamisilla varmistettiin, että Nanan opiskeluinto pysyi yllä ja että haastaviin osa-alueisiin sai aina apua tarvittaessa.

– Oppitunneilla käytiin läpi niitä laskuja, joissa oli ongelmia, opettaja selitti ja antoi lisää tehtäviä. Opettaja oli tosi hyvä ja juuri sopiva kaikin puolin

Jo muutaman kuukauden jälkeen ero aiempaan oli äidin mukaan huikea:

– Ihan ihme tapahtui Nanan osaamisessa syksyn ja kevään välillä. Opettaja Sanna auttoi kärsivällisesti ja ammattitaitoisesti ja sai Nanan itsenäisesti laskemaan tehtäviä. Nana totesi, ettei jännitä koetta enää yhtään!

Koejännitys on täysin normaalia ylioppilaskirjoituksissa ja joskus jännitys vaikuttaa myös opiskelumotivaatioon. Yksityispettajat ovat kuitenkin mukavia ja osaavat asiansa. Usein jo ensimmäisten tuntien jälkeen itsetunnossa ja opiskeluinnossa näkyy muutoksia.

Nanan opettajan, Sannan, johdolla opiskelumotivaatio pysyi yllä koko loppulukuvuoden. Puoli vuotta kestäneen uurastuksen jälkeen Nanan kova työ palkittiin kun hän kirjoitti matematiikan odotukset ylittävin arvosanoin.

– Matematiikka avautui opetusjakson aikana uskomattoman hyvin. Kirjoitin matikasta C:n!

Yksityisopetuksen vahvuutena onkin, että sillä pystytään vastaamaan oppijan henkilökohtaisiin tarpeisiin ja keskittymään asioihin, jotka parantavat kunkinopiskelijan osaamista kaikkein parhaiten. Apua saa juuri tarvittavalla haastavuustasolla ja opetusta myös muokataan jatkuvasti muuttuvien tarpeiden ja tilanteiden mukaan. 

– Suosittelen opetusta kaikille, jotka ovat epävarmoja kirjoituksissa pärjäämisen suhteen!
Lue lisää Matematiikan yksityisopetusta yo-kokeeseen

Ota yhteyttä


Haluatko lisätietoja Uplus Yksityisopetuksesta? Täytä yhteystietosi, kirjoita kysymyksesi ja kerro mahdollisimman tarkasti, millaista lisätietoa tarvitset. Yhteydenottosi lähetetään suoraan Uplussalle.

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.