Sivuston käyttötapa: Mobiili

Sertifioitu sommelier

Academy Online Suomi
Yhteenveto
Valinnainen opiskelutahti, mutta kokopäiväisesti noin 12 viikkoa
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
   
Etätoteutus
Verkossa
Ammatillinen koulutus
sommelier

Sertifioitu sommelier

Certified Sommelier -koulutus on sinulle, joka haluat kehittyä viinitiedon asiantuntijaksi. Sommelierin vastuut mm. ravintolan sisällä on hallita juomien käsittelyä, ostoa, viinien varastointia, viinilistaa ja vieraan lopullista kokonaiskokemusta pöydässä. Kurssin aikana opit viinin ja ruoan yhdistelmästä sekä ammattimaisesta työskentelystä juomien parissa. Opit viininviljelyn perusteet, viininvalmistuksen, tärkeimmät viinintuotantoalueet ympäri maailmaa, luokittelujärjestelmät, rypäleet, viinit ja tyylit sekä kuinka kokeilla ja analysoida viinejä ammattimaisen viininmaistelumenetelmän avulla.
Suoritettuasi tutkinnon voit hakea SSF:n (Swedish Sommelier Association) jäsenyyttä osallistuaksesi sen toimintaan. Sinulla on myös erittäin hyvä pohja WSET Step 3 -kokeen suorittamiseen, jos haluat suorittaa koulutuksen kansainvälisellä tasolla.
Viininmaistajaiset edustavista viinityyleistä eri puolilta maailmaa suoritetaan ohjeiden mukaan kotona. Opit tärkeitä asioita ravintola- tai viinibaarityöhön liittyen, kuten tarjoiluteknologian, asiakaspalvelun, myyntitekniikan ja -palvelun. Koulutukseen kuuluvat myös muut juomat, kuten olut, väkevät alkoholijuomat, tee ja kahvi.
Suomessa ja kansainvälisesti osaavien sommeliereiden kysyntä on suuri, kun yhä useammat ravintolat ja hotellit investoivat laajaan ja monipuoliseen juomavalikoimaan. Sommeliereille on kysyntää myös mm. Alkossa ja suurimmat viinin, oluen ja väkevien alkoholijuomien maahantuojat asiantuntijoina oikeanlaisten juomien ja valikoiman hankinnassa, mutta myös tavarantoimittajien löytämisessä.
Sommelier-koulutus yhdistää teorian arvokkaaseen käytäntöön antaakseen kokonaisvaltaisen tuntemuksen viineistä ja kokonaisvaltaisen näkemyksen sommelier-ammatista, jossa myös bisnestaito ja kannattavuus ovat tärkeitä tekijöitä. Opintojen jälkeen olet hyvin valmistautunut työhön niin Ruotsissa kuin kansainvälisestikin. Sommelier-koulutus on laaja ammatillinen koulutus, joka avautuu myös muihin juomateollisuuden rooleihin, kuten ostajiin, työnjohtajiin ja myyjiin. Löydät yksityiskohtaisen opetussuunnitelman alta.
Opintojakson aikana olet yhteydessä kurssin vetäjään, jos kohtaat kysymyksiä tai ongelmia ja saat palautetta tehtävistäsi. Kurssimateriaalissa on jatkuvasti harjoituksia ja tehtäviä, jotta voit jatkuvasti varmistaa, että olet omaksunut materiaalin hyvällä tavalla.
Tervetuloa rekisteröitymään ja anna onnistuneen matkasi alkaa kanssamme!

sommelier opinnot tarkoittavat, että:

  • Aloitat opinnot milloin haluat
  • Opiskelet miten haluat, tietokoneella, tabletilla tai matkapuhelimella
  • Päätät itse opiskelunopeuden
  • Opiskelet missä haluat

KURSSIPORTAALI

Kurssiportaalissa pääset katselemaan tallennettuja luentoja, jossa voit tavata myös kurssin opettajan. Tallennettuihin luentoihin voi osallistua myös Powerpointissa. 

Kurssiportaalissa pääset käsiksi myös varsinaiseen luentomateriaaliin, kun on aika tehdä harjoitustehtäviä ja tehtäviä, joista annetaan sinulle palautetta.

Kurssiportaalissa on foorumi, jossa voit keskustella ja kysyä kurssin sisällöstä muilta kurssin osallistujilta ja opettajilta. Opintojakson aikana olet yhteydessä kurssin vetäjään, jos kohtaat kysymyksiä tai ongelmia ja saat palautetta tehtävistäsi. Interaktiivisuutta chatin, sähköpostin ja puhelimen kautta. Kurssimateriaaleissa on paljon harjoituksia ja tehtäviä, jotta voit varmistaa, että olet omaksunut materiaalin.

OPETUSSUUNNITELMA
SOMMELIER 1
HISTORIA JA VIININ TUOTANTO
Sommelierin rooli
Viinin historia ja jakelu maailmassa
Viininviljely, rypäleiden ja viiniköynnösten anatomia
Viinitarhojen sairaudet ja leikkausmenetelmät
Viinintuotanto (valko-, puna- ja roséviini. Kuohuviinit, eri menetelmät, sokeritasot)
Viini ja ekologia:
Biodynaaminen ja luomuviljely, luonnonviini
Lisäaineet viinissä
Vikoja viinissä
Sulkemiset
Harjoitukset & Tehtävät
SOMMELIER 2
TESTAUSMENETELMÄT
Mikä vaikuttaa viinin luonteeseen?
Aistimme ja makumme.
Kuinka aromit ja maut syntyvät viinissä?
Testausmetodologia - käytännön vinkkejä.
Testausmenetelmien analyysi.
Visuaalinen analyysi (läpinäkyvyys, viskositeetti, väri, kuplat)
Tuoksuanalyysi (intensiteetti, monimutkaisuus, kuvaus).
Primaariset, toissijaiset ja tertiaariset tuoksut.
Tuoksuperheet:
Kukkainen ja hedelmäinen / Maanläheinen ja mineraali
Puu ja mausteet / Eläimet ja lääkkeet.
Maku- ja aromianalyysi
Pehmeys: Sokeri, alkoholi, polyalkoholit.
Kovuus: hapokkuus, tanniinit, mineraalisuus.
Intensiteetti, rakenne, pituus, kehitys
Loppuarviointi: Laatu & harmonia
Kaavamainen yleiskatsaus ja terminologia käytettäväksi viininmaistajaisissa.
Harjoitukset & Tehtävät
SOMMELIER 3
VANHA MAAILMA, ALUEET, rypäleet ja viinit
Historia ja tyyli Vanha maailma
Viiniluokitukset Eurooppa (Ranska, Italia, Espanja, Saksa).
Maat, viinirypäleet ja viinit, alueet:
Ranska (Bordeaux, Burgundy, Champagne, Rhône, Loire, Alsace).
Italia (Piemonte, Toscana, Veneto, Sisilia / Etelä-Italia)
Espanja ja Portugali (Espanja: Rioja, Priorat, Ribera del Duero. Portugali: Duoron laakso)
Saksa ja Itävalta (Saksa: Moselle)
Vihreät rypäleet: chardonnay, sauvignon blanc, riesling.
Siniset viinirypäleet: pinot noir, cabernet sauvignon, merlot, syrah, grenache, sangiovese, nebbiolo.
Harjoitukset ja tehtävät (viininmaistajaiset)
SOMMELIER 4
UUSI MAAILMA, NOUSUVIEN MAAT. ALUEET, Rypäleet ja viinit
Historia ja tyyli Uusi maailma.
Viinin luokitukset
Maat, viinirypäleet ja viinit, alueet:
Pohjois-Amerikka (Kalifornia, Oregon, Washington)
Australia & Uusi-Seelanti
Etelä-Amerikka (Argentiina ja Chile)
Etelä-Afrikka
Nousevat viinimaat (Itä-Eurooppa - Unkari, Georgia, Slovakia, Slovenia)
"Uudet" viinimaat:
Englanti, Skandinavia ja Ruotsi viinimaina,
Tehtävät (viininmaistajaiset) ja harjoitukset
SOMMELIER 5
SOMMELIER-AMATTI, MUUT JUOMAT, VIINIT JA RUOKA
Työskentely sommelierina
Tarjoilutekniikka: avaa viini- ja samppanjapullot, dekantointi ja ilmastus, tarjoilulämpötilat, viinilasit, annosmäärä
Palvelu: asiakaspalvelu, lisämyynti, ammattietiikka
Jälkiruoka ja väkevöity viini: portviini, sherry, madeira
Avec & digestif: konjakki, armagnac, hedelmä- ja marjatisleet, kalvados, liköörit, rommi, viski
Olut & siideri
Kahvi Tee
Ruoka ja juoma yhdistelmänä: perusmakuja, erilaisia ​​tapoja sovittaa yhteen
Viinin osto, hinnoittelu
Viinilistan rakentamiseksi viiniä lasilta
Viinikellarin, viinin varastoinnin ja varastoinnin hallintaan
Tietoja Sommelier-liitosta
Loppukoetehtävä

Hakeminen

NÄIN HAET

Meidän on vastaanotettava ilmoittautumisesi kirjallisesti tällä sivulla olevan yhteydenottolomakkeen kautta. Vaihtoehtoisesti voit lähettää sähköpostia osoitteeseen info (at) academyonline.fi tai käyttää verkkosivustolla olevaa yhteydenottolomaketta. Ilmoita mihin ammatilliseen koulutukseen tai kurssiin hakemus viittaa.

Tutkinto / todistus

Tentti & todistus

Hyväksyttyjen toimeksiantojen ja tutkintoprojektin jälkeen olet täyttänyt Sertifioidun sommelier -vaatimukset.

Kustannukset

Kustannukset

Sertifioidun Personal Trainerin koulutuksen hinta on 2 882,00 euroa. Voit maksaa kolmella eri tavalla: Koko maksu yhdellä laskulla, moduulia kohden etukäteen hintaan 576,00 euroa tai osittainen maksu 12 kuukaudelta 260,00 euroa kuukaudessa. Kaikki maksut sisältävät ALV. Sinun on maksettava kokonaisuudessaan ennen kuin voit saada tutkintotodistuksen.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sertifioitu sommelier? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Academy Online Suomi

Tervetuloa Academy Online Finland -kouluun! 

Olisiko aika ottaa seuraava askel urallasi? Academy Online tarjoaa etänä järjestettävää ammatillista koulutusta sekä itsenäisiä lyhytkursseja eri aiheista. Haluaisitko ottaa seuraavan askeleen urallasi ja vahvistaa osaamistasi?  Oli tilanteesi mikä tahansa, Academy Onlinen valikoimasta löytyy sopiva koulutus tarpeisiisi. Voit tutustua kursseihin alla...


Lue lisää oppilaitoksesta Academy Online Suomi ja katso koulutustarjonta täältä
Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Sertifioitu sommelier täytä seuraavat tiedot: