Sivuston käyttötapa: Mobiili

Muistihoitaja

Kankaanpään opisto
Yhteenveto
1 vuosi
23.8.2022
   
Etätoteutus
Verkossa
Kansanopistot
Muistihoitaja

Muistihoitaja

Koulutus on suunniteltu muistisairauksien varhaiseen tunnistamiseen ja siinä on otettu huomioon hyvät hoitokäytännöt muistisairauksien kaikissa vaiheissa. Koulutuksessa painotetaan Green Care -ajattelumallia, hyvinvointia luonnosta, jonka tavoitteena on lisätä mahdollisuuksia muistisairaiden elämänlaadun ja hyvinvoinnin edistämiseen ja parantamiseen.

Koulutukseen osallistuvat ovat yleisimmin sosiaali- ja terveysalan koulutuksen saaneita ammattilaisia, joilla on jo aiempaa kokemusta vanhustyöstä, ja he tarvitsevat asiakastyössään muistiosaamista asiakkaiden ohjaukseen ja neuvontaan.

Koulutuksen tavoitteena on antaa valmiudet toimia monipuolisissa muistihoitajan tai muistikoordinaattorin tehtävissä. Koulutus mahdollistaa myös opintojen aikana suorittaa Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnosta valinnaisen opintokokonaisuuden "Ikääntyvien toiminnan ohjaaminen".

Koulutuksen rakenne ja toteutus

Muistihoitajan koulutuksen laajuus on 150 osaamispistettä. Kouluttajina toimivat eri alojen asiantuntijat: dosentti / lääketieteen tohtori ja neurologian erikoislääkäri, Farmasian tohtori, tohtorikoulutettava proviisori, tohtorikoulutettava vanhusjuridiikan opettaja, muistikoordianaattori sekä potilasjärjestön toimija.

Koulutuksen aikana voit halutessasi näyttää osaamisesi aidossa työelämätilanteessa Ikääntyneen toiminnan ohjaaminen.

Opinnot voi suorittaa työn ohessa. Opiskelet joko omakustanteisesti tai oppisopimuksella.

Koulutus sisältää yhden lähiopetuspäivän (muistitestit) ja muut päivät toteutetaan verkko-opintoina. Myös alansa huippu-asiantuntijoiden luennot toteutetaan verkossa! 

Koulutuksen aikana tehdään omaan muistityöhön liittyviä oppimistehtäviä sekä laajempi, omaan muistityöhön liittyvä kehittämistehtävä tai osaaminen osoitetaan näytössä.

Koulutuksessa käydään läpi muistihoitajan ja koordinaattorin tehtäväkenttä kokonaisuudessaan. Opinnoissa käsitellään muistisairaan ihmisen hoitopolku, ennaltaehkäisevää sairauden tunnistamista, ravitsemukseen liittyviä aiheita sekä seurantatestit ja niiden tulkinta (mm. Cerad). Koulutuksessa perehdytään muistisairaan kuntoutukseen ja lääkeriskien tunnistamiseen.

Koulutuksessa käsitellään myös muistisairaan oikeus- ja sosiaaliturvaan liittyviä kysymyksiä ja tehdään alan uusimpaan tietoon ja alan Hyviin käytäntöihin liittyviä oppimis- ja kehittämistehtäviä.

Hakeminen

Kelpoisuusvaatimuksena koulutukseen on vähintään sosiaali- tai terveysalan perustutkinto esim. lähihoitaja tai alempi tai ylempi ammattikorkeakoulututkinto esim. sairaanhoitaja, geronomi tai terveydenhoitaja, tai joku muu tutkinto kuten esim. fysioterapeutti tai farmaseutti.

Opiskeluaika 23.8.2022 - 25.4.2023.

Tutkinto / todistus

Muistihoitaja, kansanopistokoulutus

Kustannukset

Omakustanteisen koulutuksen kokonaishinta 900 €, laskun voi maksaa useammassa erässä. Ikääntyvien toiminnan ohjaaminen tutkinnon osan näyttö sisältyy koulutuksen hintaan. Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena, jolloin siitä tehdään tarjous oppisopimustoimistolle. Kerro toiveestasi ensin työnantajallesi.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Muistihoitaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Kankaanpään opisto

Kankaanpään opisto

Kankaanpään opistolla on erittäin monipuolinen koulutustarjonta. Koulutuksia järjestetään pääosin monipuolisesti verkossa, Tampereella sekä Kankaanpäässä. Kaikkiin koulutuksiin on jatkuva haku. Kankaanpään opisto on oikea paikka sinulle... Joka haet tekemistä, kokemista, oppimista monipuolisen käsityön tai vapaa-ajan toiminnan osa-alueella Joka rakennat tulevaisuuttasi ja...


Lue lisää oppilaitoksesta Kankaanpään opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Kankaanpään opisto

Opistonkatu 5
38700 Kankaanpää

 Näytä puhelinnumero
www.kankaanpaanopisto.fi


Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Muistihoitaja täytä seuraavat tiedot: