Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Mäntän seudun koulutuskeskus
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Kokki toimii ruuanvalmistuksen tehtävissä erilaisissa ravintoloissa. Työhön kuuluu erilaisten raaka-aineiden ja puolivalmisteiden esikäsittelyä, käsittelyä ja kypsentämistä. Ammatissa tarvitaan kädentaitoja, luovuutta sekä hyvää maku- ja hajuaistia ja fyysistä kuntoa.
Kokkeja työskentelee erilaisissa ravintoloissa, suurkeittiöissä, kahviloissa, juhla- ja pitopalveluyrityksissä ja pikaruokapaikoissa.
Koulutuksen kuvaus
Opinnot suoritetaan työelämäpainotteisesti opiskeltavan alan työpaikalla (koulutus- tai oppisopimus) ja verkko-opintoina. Koulutuksen alussa opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa otetaan huomioon myös opiskelijan aiemmin hankkima osaaminen. HOKSissa sovitaan opinnoista ja niiden suorittamistavoista.
Tutkinnon suorittanut
- tuntee elintarvikkeita ja raaka-aineita
- osaa valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa myös erityisruokavalioasiakkaille
- hallitsee ruoan esille laiton sekä annoksina että suuremmallekin ruokailijamäärälle
Koulutuksen sisältö
Kokin opinnot sisältävät:
- ravitsemispalveluissa toimimista
- lounas- ja annosruokien valmistamista vaihtoehtoisesti oman kiinnostuksesi mukaisesti mm. à la carte -ruoanvalmistusta, juhla- ja tilausruokien valmistamista, suurkeittiön ruokatuotantoa, kahvilapalveluja sekä katu- ja pikaruokapalveluja
Hakeminen
Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.
Tutkinto / todistus
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki
Ota yhteyttä
Mäntän seudun koulutuskeskus Facebookissa
Mäntän seudun koulutuskeskus

» Mäntän seudun koulutuskeskus somessa
Mäntän seudun koulutuskeskuksessa voit opiskella tekniikan, liiketalouden ja palvelujen aloilla. Koulutus Mäntän seudun koulutuskeskuksessa on nykyaikaista ja monipuolista. Oppilaitos tarjoaa runsaasti verkko-opintoja, joiden kautta voit opiskella ajasta ja paikasta riippumatta. Verkko-opetukseen painottuva ammatillinen peruskoulutus on joustavaa ja sopii eri ikäiselle opiskelijalle....
Yhteystiedot
Mäntän seudun koulutuskeskus
Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki täytä seuraavat tiedot: