Ammatillinen koulutus

Eläinkoulutuksen jatkotason verkkokurssit

Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Etätoteutus
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Etätoteutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Eläinkoulutuksen jatkotason verkkokurssit

Eläinkoulutuksen jatkotason verkkokurssit

Jatkotason verkkokurssit ovat käytäntöpainotteisia kursseja, joiden aikana laajennetaan teoriaosaamista tai syvennetään perusteoriaa. Niiden aikana harjoitellaan myös teorian soveltamista uusiin käytännön tilanteisiin.

Jatkotason kursseille voivat osallistua vain Oppimispsykologian perusteet (2 op tai 6 op) -kurssin jo suorittaneet tai perusopinnot Moduulin 1 suorittaneet opiskelijat, tai eläintenhoitajan ammattitutkinnon (osaamisalana eläintenkouluttaja) suorittaneet henkilöt.

Oppimispsykologian jatkokurssi (4 op) sekä Käytöshäiriöiden anatomia (2 op) -kurssi ovat aina tarjolla. Näiden lisäksi tarjolla on vaihtuvia ja kausittaisia koulutuksia, joista tiedotetaan erikseen.

Oppimispsykologian jatkokurssi (4 op)

Oppimispsykologian jatkokurssi on tarkoitettu opiskelijoille, jotka haluavat täydentää aiemmin suorittamaansa Oppimispsykologian perusteet (2 op) -verkkokurssin intensiivikurssin laajuteen ja samalla saada laadullisen arvion ja todistuksen opintosuorituksistaan.

10 viikkoa kestävällä kurssilla peruskurssin aikana aloitettua koulutusta, tai muita jo alkuun saatettuja käytöksiä jatketaan kohti sujuvaa toimintaa, eli vaihetta, jolloin osaaminen on jo hyvin vakiintunutta ja liike voidaan suorittaa luotettavasti muuallakin kuin kotioloissa. Tämä vaihe on erityisen hyödyllinen niille, jotka tähtäävät tilanteisiin, joissa eläimen tulee suorittaa halutut liikkeet  erilaisissa ympäristöissä ja erilaisten häiriöiden alla. Lisäksi kurssilla tarkastellaan pitkäkestoisten käytösten kouluttamista ja opuksi harjoitellaan vielä erilaisten liikkeiden yhdistämistä toisiinsa, eli käytösketjujen rakentamista. Opiskelijat voivat hyvin joustavasti itse päättää, minkälaisia asioita he kurssin aikana kouluttavat.

Kurssi sisältää oheismateriaalien pohjalta suoritettavia tehtäviä sekä käytännön harjoittelua oman eläimen kanssa. Kurssi pitää sisällään runsaasti vuorovaikutusta opettajien kanssa, sillä henkilökohtaista kommentointia on neljä kertaa viikossa. Kurssilla on mahdollisuus vaihtaa ajatuksia myös kanssaopiskelijoiden kanssa, ja se on toivottavaakin. 

Kurssin laajuus on 4 op (yksi opintopiste vastaa laskennallisesti noin 27 tunnin työpanosta). Opiskelijat saavat suorituksistaan laadullisen, kirjallisen arvioinnin ja lopputodistuksen. Kurssi suoritetaan kokonaisuudessaan verkko-opintoina, eli opiskelu onnistuu esimerkiksi työn tai muiden opintojen ohella.

Kurssi ei sellaisenaan vielä vastaa varsinaisten koulutusohjelmien perusopintojen osia, mutta halukkaat voivat myöhemmin täydentää opintojaan koulutusohjelmien moduulin 1 tasolle suorittamalla tarvittavat lisäosat. Opiskelu on alusta loppuun ohjattua, ei materiaalien itseopiskelua!

Käytöshäiriöiden anatomia (2 op)

Kokonaisuudessaan seitsemän viikkoa kestävällä kurssilla tarkastellaan koirien käytöshäiriöiden hoitoa kokonaisvaltaisena prosessina, joka sisältää varsinaisen opettamisen lisäksi myös koiran yleiseen hyvinvointiin liittyvien seikkojen tarkkailun.

Käytösongelmien taustalla on harvoin pelkkä oppimishistoria, vaan ne syntyvät monien tekijöiden summana. Tästä syystä myös hoidossa vaaditaan sekä kokonaisvaltaista koiraeläimen hyvinvoinnin ymmärrystä, että oppimispsykologista osaamista.

Kurssilla käsitellään käytösongelmien tyypilliset syntymekanismit, koiran kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin vaikuttavat seikat (ravinto, liikunta, aktivointi jne.), käyttäytymistieteellisen oppimisteorian peruskäsitteet soveltuvin osin, sekä käytösongelmien hoidon yleiset periaatteet.

Kurssin jälkeen opiskelija ymmärtää minkälaisista tekijöistä koirien käytöshäiriöt syntyvät, ja miten ne voitaisiin ennaltaehkäistä. Hän omaa kokonaisvaltaisen näkemyksen käytöshäiriöiden hoitoon, eli tietää minkä kaikkien tekijöiden yhtäaikaisesta hallinnasta käytösterapiaprosessi koostuu.

Kurssi sisältää oheismateriaalien pohjalta suoritettavia tehtäviä. Kurssilainen tarvitsee myös koiran, jonka kautta hän voi peilata hyvinvoinnin osatekijöitä. Suosittelemme ottamaan tähän tarkasteluun muun kuin oman koiran.

Myös jatkotason kursseilla opiskelijat on jaettu muutaman hengen pienryhmiin ja jokaisella ryhmällä on jälleen oma verkkotutor opiskelua ohjaamassa. HUOM! Jatkotason kursseille voivat osallistua vain Oppimispsykologian perusteet (2 op tai 6 op) -kurssin tai perusopinnot jo suorittaneet opiskelijat. 

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Joustavasti

  • Etätoteutus
  • Verkossa
  • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

Hakeminen

Koulutukseen ilmoittaudutaan kouluttajan omien verkkosivujen kautta.

Oppimispsykologian jatkokurssi (4 op)

Kurssin voi aloittaa milloin sinulle itselle sopii. Opiskeluoikeus kestää 10 viikkoa aloituspäivästä alkaen ja tehtävissä voi edetä omaan tahtiin. Saat tunnukset ja kirjautumisohjeet sähköpostiisi viimeistään ilmoittautumispäivääsi seuraavana arkipäivänä.

Opiskelu on alusta loppuun ohjattua, ei materiaalien itseopiskelua!

Verkko-opintoihin osallistuminen edellyttää internet-yhteyttä ja perustason atk-taitoja.

Käytöshäiriöiden anatomia (2 op)

Seuraavan kerran kurssi alkaa 1.11.2022

Tutkinto / todistus

 Opiskelijat saavat suorituksistaan laadullisen, kirjallisen arvioinnin ja lopputodistuksen. 

Kustannukset

Oppimispsykologian jatkokurssi (4 op)

  • Hinta: 370,00€ (sis. alv 24%)

Käytöshäiriöiden anatomia (2 op)

  • Hinta: 135,00€ (sis. alv 24%)

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Eläinkoulutuksen jatkotason verkkokurssit? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.

Opiskelijatarinoita

Vuokon tarina

Suomen Eläinkoulutuskeskus

Lue Vuokon opiskelutarina.

Jonnan tarina

Suomen Eläinkoulutuskeskus

Lue Jonnan opiskelutarina.

Piian tarina

Suomen Eläinkoulutuskeskus

Lue Piian opiskelutarina.

Sanna H:n tarina

Suomen Eläinkoulutuskeskus

Lue Sannan opiskelutarina.

Elinan tarina

Suomen Eläinkoulutuskeskus

Lue Elinan opiskelutarina.

Sanna R:n tarina

Suomen Eläinkoulutuskeskus

Lue Sannan opiskelutarina.

Riikan tarina

Suomen Eläinkoulutuskeskus

Lue Riikan opiskelutarina.

Suomen Eläinkoulutuskeskus
Karapellontie 4 Cb
02610 Espoo

Suomen Eläinkoulutuskeskus

Suomen Eläinkoulutuskeskus on Espoossa sijaitseva yksityinen koulutuskeskus, joka tarjoaa palveluja koirien ja muiden eläinten käyttäytymisestä kiinnostuneille alan harrastajille ja ammattilaisille. Eläinkoulutuskeskus järjestää sekä lyhyempiä verkkokursseja että pidempiä, monimuoto-opetuksena järjestettäviä koulutusohjelmia, jotka on mahdollista suorittaa työn tai muiden opintojen ohessa. Osa...

Lue lisää oppilaitoksesta Suomen Eläinkoulutuskeskus ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu