Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto | dieettikokki
Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu
Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto | dieettikokki
Dieettikokki on erityisruokavaliopalvelujen ammattilainen. Hän valmistaa maistuvia ja terveellisiä aterioita erityisruokavalioasiakkaille. Dieettikokki tuntee ravitsemuksen perusteet sekä erityisruokavalioiden taustat. Dieettikokki vastaa suunnittelusta ja toteuttamisesta huomioiden muun muassa erityisruokavaliotarpeet, ravitsemukselliset näkökulmat, tuoteturvallisuuden ja kustannukset.
Dieettikokki toimii yleisimmin dieettikokkina tai erityisruokavaloista vastaavana kokkina henkilöstöravintoloissa, suurtalouskeittiöissä tai ruokapalveluyrityksissä.
Koulutus toteutetaan täysin verkko-opintoina (yksi lähipäivä opintojen alussa).
Joustavan verkkototeutuksen hyötyjä:
- joustava aloitus; voit aloittaa opiskelun sinulle sopivana ajankohtana
- voit opiskella ajasta ja paikasta riippumatta
- säännölliset Teams -ohjausajat opiskelijoille varmistavat opintojen etenemisen
- työpaikkaohjaajien tukeminen Teams -ohjauksissa
Tutkinto muodostuu yhdestä pakollisesta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta:
Pakollinen tutkinnon osa:
- Erityisruokavalioiden toteuttaminen ammattikeittiössä
Toinen valinnainen tutkinnon osa tulee olla joku näistä:
- Päiväkoti- ja kouluikäisten erityisruokavalioiden toteuttaminen
- Nuorten tai työikäisten erityisruokavalioiden toteuttaminen
- Ikääntyvien erityisruokavalioiden toteuttaminen
- Ravitsemushoidon toteuttaminen hoitoympäristössä
Toinen valinnainen tutkinnon osa voi olla joku näistä:
- Päiväkoti- ja kouluikäisten erityisruokavalioiden toteuttaminen
- Nuorten tai työikäisten erityisruokavalioiden toteuttaminen
- Ikääntyvien erityisruokavalioiden toteuttaminen
- Ravitsemushoidon toteuttaminen hoitoympäristössä
- Erityisruokavaliotuotteiden ja -palvelujen kehittäminen
Kun koulutus suoritetaan oppisopimuksella, suurin osa opiskelusta ja oppimisesta tapahtuu opiskelijan omalla työpaikalla. Tällöin opiskelija sopii työnantajansa kanssa oppisopimuskoulutuksen aloittamisesta tai hankkii itse koulutukseen soveltuvan työpaikan.
Hakeminen
Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinnon suorittaminen vaatii hyvän kokin perusammattitaidon, työkokemusta erityisruokavalioiden valmistuksesta ja työpaikan, jossa on mahdollista tehdä tutkinnon ammattitaitovaatimusten mukaisia (dieettikokin) työtehtäviä.
Tutkinto / todistus
Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto | dieettikokki
Kustannukset
170€ koko tutkinto ja 100€ osatutkinto
Ota yhteyttä
Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu
Tampereen seudun ammattiopisto Tredu on Suomen toiseksi suurin ammatillisen koulutuksen järjestäjä. Tredu toimii kahdeksan kunnan alueella 14:ssä toimipisteessä Tampereella, Kangasalla, Lempäälässä, Nokialla, Orivedellä, Pirkkalassa, Virroilla ja Ylöjärvellä. Tredussa opiskelee vuosittain noin 17 000 nuorta ja aikuista opiskelijaa. Koulutustarjonnassa on perustutkintoja,...
Yhteystiedot
Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu
Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto | dieettikokki täytä seuraavat tiedot: