Kestävän kehityksen teknologiat | YAMK

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk
Yhteenveto
2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Kysy lisätietoja
   
Etätoteutus
Verkossa
Ylemmät AMK-tutkinnot
Kestävän kehityksen opiskelija työskentelee

Kestävän kehityksen teknologiat | YAMK

Xamkissa alkaa syksyllä 2022 uusi Kestävän kehityksen teknologiat YAMK-koulutus. Koulutuksessa saat käytännönläheisiä tietoja ja taitoja sekä oman työsi että organisaatiosikestävyydenkehittämiseen. Miten perustelet kestävään kehitykseen vaadittavat investoinnit? Miten kestävä kehitys integroidaan organisaation johtamiseen ja toimintaan?

Tutkinnon suoritettuasiymmärrät kestävän kehityksen merkityksen organisaation toiminnassa ja tunnista silleasetetut vaatimukset. Tunnistat kestävään kehitykseen liittyviä haasteita ja mahdollisuuksia. Ymmärrät organisaation toimintaa kokonaisuutena kestävän kehityksen näkökulmasta ja osaat edesauttaa kestävien toimintatapojen käyttöönottamista. Sinulla on myös tiedot ja taidot osallistua erilaisiin kestävän kehityksen hankkeisiin.

Opintojen rakenne

Koulutuksen laajuus on 60 opintopistettä (op), joka jakautuu kaikille pakollisiin ydinopintoihin ja opinnäytetyöhön sekä täydentäviin opintoihin.

Ydinosaamisen opinnot 20 op

Ydinosaamisen opinnoissa saat kokonaiskuvan kestävästä kehittämisestä. Opit kytkemään kestävän kehittämisen organisaation muuhun toimintaan.  Opit myös tunnistamaan kestävään kehittämiseen liittyviä haasteita ja mahdollisuuksia. Ydinosaamisen opintojen aikana saat riittävät tiedot tutkimus- ja kehittämismenetelmien soveltamiseen organisaation kestävässä kehittämisessä.

Moduulit ja opintojaksot:

 • Tekniikan alojen kestävyyshaasteet
  • Kestävän kehityksen ulottuvuudet ja haasteet, 5 op
  • Kestävän kehityksen tutkimusmenetelmät, 5 op
 • Kestävä kehitys työelämässä
  • Kestävän kehityksen työkalut työelämässä, 5 op
  • Kestävyysprojekti, 5 op

Täydentävä osaaminen 10 op

Täydentävän osaamisen opinnot voit valita kaikille YAMK-opiskelijoille yhteisestä, monialaisesta Master School -tarjonnasta. Tarjolla on sekä suomen- että englanninkielisiä opintoja.

Opinnäytetyö 30 op

Tärkeä osa opintojasi on opinnäytetyö (30 op). Se liittyy parhaimmillaan oman työsi tai työyhteisösi kehittämiseen. Opinnäytetyössä tunnistat ammattialasi kehittämistarpeita – suunnittelet ja toteutat työelämän muutosta edistävän tutkimus- tai kehittämisprosessin.

Verkko-opinnot

Tutkinnon voit suorittaa kokonaan verkko-opintoina eli voit opiskella työn ohella. Työpaikka ei kuitenkaan ole edellytys. Opinnot on suunniteltu suoritettaviksi kahdessa vuodessa. Voit hyödyntää opintoja suoraan oman työsi kehittämisessä integroimalla opintojaksojen oppimistehtäviä omaan organisaatioosi ja työtehtäviisi. 

Hakeminen

Koulutukseen haetaan osoitteessa www.opintopolku.fi.

Pohjakoulutusvaatimuksena jokin seuraavista:

 • Ammattikorkeakoulututkinto
 • Ylempi ammattikorkeakoulututkinto
 • Alempi korkeakoulututkinto
 • Ylempi korkeakoulututkinto
 • Ulkomainen korkeakoulututkinto (Bachelor)
 • Ulkomainen korkeakoulututkinto (Master)

Tutkinto / todistus

Insinööri (ylempi AMK)

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kestävän kehityksen teknologiat | YAMK? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk

Xamk - Tunne huominen

Kokeile, oivalla ja opi. Tulevaisuuden ammatit luodaan Xamkissa jo tänään. Valmistu osaajaksi ja työelämän uudistajaksi. AMK- ja YAMK-tutkintojen lisäksi voit kokeilla uutta, laajentaa tai syventää osaamistasi Xamk Pulsen avoimessa ammattikorkeakoulussa, joka on avoin kaikille iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Onko aika...


Lue lisää oppilaitoksesta Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk

Patteristonkatu 3
50100 Mikkeli

 Näytä puhelinnumero
www.xamk.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Kestävän kehityksen teknologiat | YAMK täytä seuraavat tiedot: