Varhaiskasvatuksen opinnot

16 huhti 2013
KYSYMYS
Hei! Haaveenani on opiskella lastentarhanopettajaksi, mutta asun pohjoisessa, josta on pitkä matka kouluihin ja lähteminen muualle opiskelemaan on pienten lasten ja puolison työpaikan vuoksi mahdotonta. Siksipä haluaisinkin tietää, kuinka pitkälle lastentarhanopettajan opintoja voi opiskella etänä, esim. avoimen yliopiston kautta? Pystyisikö kanditaattireittiä pitkin (ainakin jyväskylän yliopistossa) opiskelemaan ko. ammatin lähes etänä? Kuinka paljon lähiopintoja tämä ammatti vaatii? Kovasti mietityttää, onko jotain keinoa, jolla tämän ammatin voisi suorittaa lähinnä etänä, sisältäen hyvin vähän läsnäoloa tunneilla, vai täytyykö valita jokin toinen ala, esim. tradenomi. Onkohan tällaiset asiat sovittavissa yliopiston kanssa? Kiitos vastauksesta!

Vastaus

16 huhti 2013

Avoimessa yliopistossa voit suorittaa varhaiskasvatuksen perusopinnot ja aineopinnot etäopiskeluna.

Kandidaatin tutkinto koostuu perus- ja aineopintojen lisäksi yleis- ja kieliopinnosta, ammatillisista opinnoista sekä sivuaineopinnoista. Näistä muodostuu tutkinnon 180 opintopistessä. Perus- ja aineopintojen suorittaminen etänä tuskin tulee siis olemaan ongelma. Sen sijaan useissa kieliopinnoissa on yliopistoissa 80% läsnäolopakko. Yksi vaihtoehto on käydä tiettyjä kieliopintoja myös avoimen yliopiston kautta, mutta suosittelisin sinua siinä tapauksessa ottamaan yhteyttä kohde yliopistoon ja tiedustelemaan heiltä tarkempia kurssivaatimuksia.

Hyvin paljon pystyt siis suorittamaan perus- ja aineopintoja etänä avoimen yliopiston kautta, mutta muiden opintojen osalta ja etäopiskelumahdollisuudesta kannattaa olla yhteydessä suoraan kohdeyliopistoon.

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.