Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kysymyksiä ja vastauksia

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


Etsi

Aihealue
Kysymyksiä


Viimeisimmät kysymykset ja vastaukset


07 tammi 2021
Avoimen yliopiston kurssit
Löytyisikö jokin avoimen yliopiston kursseja? Miten niille pääsisi? Onhan tuo avoimen yliopiston käyminenkin jotain opiskella.

Vastaus

Hei,

kiitos kysymyksestäsi. Mukava kuulla, että olet kiinnostunut avoimessa yliopistossa opiskelusta! Ensimmäiseksi sinun pitää päättää minkä avoimen yliopiston kursseille haluat ilmoittautua ja mitä kursseja haluat käydä, sillä kurssien sisällöt voivat vaihdella yliopistoista riippuen. Käytännössä kuitenkin kaikilla Suomessa toimivilla yliopistoilla on avoin yliopisto. Listauksen kaikista avoimista yliopistoista ja lisätietoa niissä opiskelusta löydät Opintopolusta.

Kursseille voit ilmoittautua suoraan sen avoimen yliopiston sivuilta, jonka kursseille päätät osallistua. Tähän tarvitset käyttäjätunnukset, jotka luodaan kursseille ilmoittautumisen yhteydessä. Ota huomioon opintojen suunnittelussa, että avoimien yliopistojen kurssit ovat maksullisia ja niitä varten ei ole mahdollista saada opintotukea.

Myös jotkut kansanopistot tarjoavat linjoja, jotka toteutetaan yhteistyössä jonkun avoimen yliopiston kanssa, jolloin olet oikeutettu esimerkiksi opintotukeen. Näihin kansanopistoihin voit tutustua sivuillamme tämän linkin takaa.

Tsemppiä opiskeluun!

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

25 kesä 2020
Lukion loppuun käyminen etänä
Moi, olisin syksyllä menossa lukion kakkosvuodelle. Hain kuitenkin kevään yhteishaussa urheiluopistoon liikunnanohjauksen perustutkintoon. En oikein osaa päättää lopetanko lukion kokonaan vai jatkanko lukiossa ja en ottaisi ammattikoulupaikkaa vastaan. Haluaisin kuitenkin mennä myös kyseiseen ammattikouluun. Onko mahdollista tehdä niin että vaihdan lukion etälukioon ja aloittaisin syksyllä ammattikouluopiskelun lähiopetuksena eli kävisin samaan aikaan etälukiota ja ammattikoulua. Minulla on myös lukiossa neljän vuoden suunnitelma tällä hetkellä.

Vastaus

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Lähtökohtaisesti mitään opintoja ei kannatta jättää kesken. Lukio on tärkeä osa yleissivistävää opiskelua, minkä lisäksi lukion suorittaminen näyttää hyvältä työnantajien silmissä. Jotkut ammatit myös vaativat lukion päättötodistuksen.

Lukion käyminen etänä olisi yksi vaihtoehto, mikäli se vain sopisi lukiollesi. Eli suosittelen sinua tiedustelemaan tästä asiasta esimerkiksi opinto-ohjaajalta tai muulta koulun henkilökunnalta. Etäopiskelu on aina oppilaitoskohtaista ja osalle tämä toteutusmuoto ei sovi. 

Vaihtoehtoisesti sinulla saattaisi olla mahdollisuus lykätä liikunnanohjauksen perustutkinnon paikkaa, jolloinka pystyisit käymään lukion loppuun. Tosin, opiskelupaikan lykkäämiseen tarvitaan aina erittäin pätevä syy.

Ole yhteydessä siis lukiosi henkilökuntaan. He osaavat kertoa sinulle, mistä kannattaisi lähteä liikkeelle tai onko etäopiskelu edes mahdollisuus.

Toivottavasti löydät ratkaisun ja onnea opintoihin! :)

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

20 helmi 2020
Etäopiskelu
Hei! Onko etäopiskelu mahdollista aina suorittaa myös ulkomailla? Onko aikaerolla paljon merkitystä? Voiko verkko-opiskelun suorittaessa myös lähteä vaihtoon opiskelemaan johonkin eri maan kouluun vai onko tämä vaihtoehto vain luokassa opiskelijoille? Monimuotokoulutuksen voi suorittaa työn ohella mutta onko se silti saman pituinen? Kiinnostusta liiketalouteen, yrittäjyyteen, media ja markkinointiin.

Vastaus

Hei,

Kiitos viestistäsi. Etäopiskelussa ei valitettavasti ole mahdollisuutta lähteä vaihtoon muun maan kouluun. Opiskelu etänä nimenomaan mahdollistaa opiskelun mistä päin maailmaa tahansa - Yliopistoilla ei välttämättä ole yhtä paljon mahdollisuuksia kuin AMK:ssa, mutta kannattaa tutustua eri etäopiskelumahdollisuuksiin. Tämän kaltaiset asiat on myös hyvä aina tarkistaa oppilaitoksesta. Aikaerolla on toki merkitystä, jos järjestetään etäluentoja, muuten ei. Koulutuksen pituus monimuoto-opiskelussa on yleensä saman pituinen, kuin lähiopetuksessa.

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi


Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.