Kysymyksiä ja vastauksia

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!

Etsi

Aihealue

Kysymyksiä

Viimeisimmät kysymykset ja vastaukset

TISUS-testin suorittaminen
Hei,

Etsin tietoa miten voisin suorittaa TISUS -testin, Missä sen voisi suorittaa Suomessa vai onko ko testi mentävä suorittamaan Ruotsissa.
Lisäksi etsin vaihtoehtoisesti kurssia tms jolla voisin suorittaa virkamiesruotsin hyväksytysti.

Tavoitteenani on pyrkiä Ruotsiin opisekelemaan tai ruotsinkielisiin kauppakorkeakouluhin Suomessa - suorittaisin kieliopinnot / kokeet nyt syksyllä.
Vastaus

Hei!

Kiitos viestistäsi. Lisätietoja Tisus-testistä ja sen suorittamisesta löydät täältä: https://www.su.se/tisus/english/about-tisus?open-collapse-boxes=ccbd-testlocationstisusabroad#testlocations .

Käsittääkseni voit hakea sivuston kautta suorittamaan koetta ulkomailla, ja tämän jälkeen kokeen järjestävä taho selvittää, onko koe mahdollista suorittaa toivomassasi paikassa:

"When we receive a report of interest to take Tisus, we investigate whether it is possible to administer the upcoming Tisus test at the desired location."

Voit myös kysyä lisätietoja laittamalla sähköpostia englanniksi osoitteeseen tisus.svefler@su.se.

Tsemppiä hakuun ja tuleviin opintoihin!

Ystävällisin terveisin

Emma, studentum.fi

Opiskelu ulkomailla
Hei!

Tiedän, että jos ulkomaisessa korkeakoulussa järjestetty tutkinto suoritetaan kokonaan etäopintoina, siihen ei ole mahdollista saada Suomesta opintotukea.

Mutta entä hybridinä suoritettavat tutkinnot, jotka periaatteessa voisi suorittaa kokonaan etänä, mutta jotka voi halutessaan opiskella myös paikan päällä - saako niihin opintotukea?
Vastaus

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Suosittelisin sinua olemaan suoraan yhteydessä Kelan asiakaspalveluun ja varmistamaan asian heiltä.

Ystävällisin terveisin

Emma, studentum.fi:n tiimi

Suomen ammattikorkeakoulussa ulkomailla
Hei!

Suunnittelen Suomen ammattikorkeakouluun hakua nyt tulevassa yhteishaussa. Koulutus on täysin verkkototeutuksella, jolloin sen voi käytännössä suorittaa missä tahansa. Asun itse vakituisesti ulkomailla, Saksassa. Käyn täällä tällä hetkellä koko päivä töissä, opiskelupaikan auetessa suunnittelen vähentäväni työtunteja minimiin jotta aikaa jää tarpeeksi opiskeluun.

Kysymys koskee opintotukea ja sen saamisen mahdollisuutta kun on suomen kansalainen mutta asunut virallisesti ulkomailla jo yli 5 vuotta mutta opiskelu tavallaan kuitenkin tapahtuisi suomalaisessa ammattikorkeakoulussa?

Kiitos vastauksesta!
Vastaus

Heippa!

Kiitos kysymyksestäsi. Ulkomailla opiskeleva suomen kansalainen on oikeutettu opintotukeen, jos opinnot vastaavat Suomessa tuettavia opintoja ja ovat päätoimisia. Sinun tilanteessasi tämähän täyttyy, sillä koulutus tapahtuisi suomalaisen korkeakoulun kautta. Opintotuen saantiin ulkomailla liittyy kuitenkin paljon poikkeuksia ja ehtoja, joihin kannattaa syventyä tarkemmin. Löydät lisää tietoa aiheesta täältä Opintojen rahoitus ulkomailla.

Sinun tapauksessasi olisin yhteydessä Kelaan ja kysyisin suoraan heiltä tilanteestasi varmuuden vuoksi.

Tsemppiä opintoihin!

Ystävällisin terveisin

studentum.fi

Näyttää 1-3 kysymystä 74 tuloksesta
1
2
3
4
...
25

Mainokset