Missä voisi opiskella kääntäjäksi?

02 marras 2015
KYSYMYS
Olisin kiinnostunut kääntäjäkurssin suorittamisesta etänä. Asun parhaillaan ruotsissa, ja puhun sujuvasti ruotsia, tanskaa, norjaa sekä englantia. Olen yrittänyt etsiä tietoja kääntämiseen liittyvistä kursseista ja koulutuksesta internetin kautta tuloksetta. Onko niitä edes olemassa?

Kiitän jo etukäteen vastauksesta.

Vastaus

13 marras 2015

Hei,

Kiitos kysymyksestä!

Koulutukseen erikoistuneita kääntäjänkoulutusyksiköitä on Tampereen yliopiston kieli- ja käännöstieteen laitoksella, Turun yliopiston Kääntämisen ja tulkkauksen keskuksessa, Helsingin yliopiston käännöstieteen laitoksella, Joensuun yliopistossa ja Vaasan yliopiston Nykysuomen ja kääntämisen laitoksella. 

Lisäksi yksittäisiä kursseja voi suorittaa yliopistojen kieliaineissa, ja kieliopintoja on jonkin verran tarjolla myös kansanopistojen tarjonnassa. Yliopistot, Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto sekä Kääntäjien ammattijärjestö järjestävät ammatissa toimiville kääntäjille ja tulkeille täydennyskoulutusta.

Lisää informaatiota kääntäjän työstä löydät esimerkiksi täältä. Mitä etäopiskeluun tulee, kannattaa kysyä suoraan esimerkiksi kielten opetusta tarjoavilta yliopistoilta, löytyykö heiltä vaikka avoimen yliopiston kursseja, jotka eivät vaadi läsnäoloa.

Onnea koulutuksen etsimiseen!

Terkuin,
Emilia
Studentum.fi

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.