Opiskelu etälukiossa

04 huhti 2016
KYSYMYS
Heippa, kysyttiin jo aikaisemmin voiko lähiopetusta ja etälukiota käydä samanaikaisesti ja vastaus oli että voi. Otavan sivuilla taas kerrottiin ettei kahdessa eri toiseen asteen oppilaitoksessa ei voi olla kirjoilla samanaikaisesti. Onko tämä vain Otavan opinnoissa vai onko tämä yleinen sääntö?
Opiskelen tällä hetkellä merkonomiksi lähiopinnoissa ja tahtoisin aloittaa etälukion samanaikoisesti mutten ole varma onko se sittenkään mahdollista? Kiitos!

Vastaus

11 huhti 2016

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. Samanaiksesti toisen asteen tutkintoja voidaan suorittaa kaksois- ja kolmoitutkintoa. Jos opiskelija suorittaa ammattitutkinnon yhteydessä ylioppilastutkinnon, kutsutaan sitä kaksoitutkinnoksi. Tällöin opiskelu kestää noin neljä vuotta. Kolmoistutkinnon suorittajat tekevät ammatillisen perustutkinnon lisäksi koko lukion oppimäärän.

Mutta ilmeisesti, kuten Otava Opiston tapauksessa, netti/etälukion opiskelija on Otavan Opiston aikuislukion kirjoilla varsinaisena opiskelijana, eikä voi olla samaan aikaan kirjoilla muussa toisen asteen oppilaitoksessa. Klikkaamalla tästä pääset suoraan käsiksi yhteydenottolomakkeeseen Otava Opistoon.

Opiskellessasi samanaikaisesti lukiossa ja halutessasi suorittaa etäopintoja jonkin muun oppilaitoksen etäkurssitarjonnasta, tulee sinun neuvotella oman oppilaitoksesti rehtori, opinto-ohjaajan ja tarvittaessa opettajasi kanssa käytännönasioita liittyen etäopintoihin (esimerkiksi kurssimaksut ja ilmoittautuminen). On myös tärkeää varmistaa etäopintojen hyväksyminen osana opintojasi ennen kuin aloitat etäopinnot.

Etäopetusta tarjoavia lukioita on Suomessa reilu sata ja ne löydät tästä linkistä.

Onnea opintoihisi ja aurinkoista alkanutta kevättä!

Ystävällisin terveisin,

Heini Studentumilta

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.