Rakennusinsinööristä diplomi-insinööriksi

13 elo 2019
KYSYMYS
voiko rakennusinsinööri AMK opiskella etänä työnohessa rakennuspuolen Diplomi-insinööriksi ?

Vastaus

16 elo 2019

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. 

Rakennustekniikan insinööri AMK voi hakea suoraan yliopistojen tekniikan koulutusalan maisterivaiheeseen suorittamaan rakennustekniikan diplomi-insinöörin tutkintoa. Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa opintopolku.fi:ssä. Maisterivaiheen suorittaminen kestää noin 2 vuotta.

Rakennustekniikan diplomi-insinööritutkinnon voi suorittaa Aalto yliopistossa, Tampereen  yliopistossa ja Oulun yliopistossa. Yliopistot voivat vaatia ammattikorkeakoulupohjaiselta opiskelijalta täydentävien siltaopintojen suorittamista tarvittavien edellytysten saavuttamiseksi. 

Mahdollisuudet suorittaa diplomi-insinöörin tutkinto etänä vaihtelee yliopistoittain. Lisätietoja voit kysyä yliopistoilta. Maisterivaiheeseen sisältyy kuitenkin aina jonkin verran lähiopetusta, joten työssäkäynti opintojen ohessa voi olla haasteellista. Jos työnantajasi tai työtehtäväsi pystyvät joustamaan, voi opiskelu työn ohella järjestyä. Toinen vaihtoehto on selvittää mahdollisuutesi ottaa opintovapaata töistä tutkinnon suorittamiseksi.

Ystävällisin terveisin,

Linda, Studentum.fi

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.