Lukion loppuun käyminen etänä

25 kesä 2020
KYSYMYS
Moi, olisin syksyllä menossa lukion kakkosvuodelle. Hain kuitenkin kevään yhteishaussa urheiluopistoon liikunnanohjauksen perustutkintoon. En oikein osaa päättää lopetanko lukion kokonaan vai jatkanko lukiossa ja en ottaisi ammattikoulupaikkaa vastaan. Haluaisin kuitenkin mennä myös kyseiseen ammattikouluun. Onko mahdollista tehdä niin että vaihdan lukion etälukioon ja aloittaisin syksyllä ammattikouluopiskelun lähiopetuksena eli kävisin samaan aikaan etälukiota ja ammattikoulua. Minulla on myös lukiossa neljän vuoden suunnitelma tällä hetkellä.

Vastaus

25 kesä 2020

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Lähtökohtaisesti mitään opintoja ei kannatta jättää kesken. Lukio on tärkeä osa yleissivistävää opiskelua, minkä lisäksi lukion suorittaminen näyttää hyvältä työnantajien silmissä. Jotkut ammatit myös vaativat lukion päättötodistuksen.

Lukion käyminen etänä olisi yksi vaihtoehto, mikäli se vain sopisi lukiollesi. Eli suosittelen sinua tiedustelemaan tästä asiasta esimerkiksi opinto-ohjaajalta tai muulta koulun henkilökunnalta. Etäopiskelu on aina oppilaitoskohtaista ja osalle tämä toteutusmuoto ei sovi. 

Vaihtoehtoisesti sinulla saattaisi olla mahdollisuus lykätä liikunnanohjauksen perustutkinnon paikkaa, jolloinka pystyisit käymään lukion loppuun. Tosin, opiskelupaikan lykkäämiseen tarvitaan aina erittäin pätevä syy.

Ole yhteydessä siis lukiosi henkilökuntaan. He osaavat kertoa sinulle, mistä kannattaisi lähteä liikkeelle tai onko etäopiskelu edes mahdollisuus.

Toivottavasti löydät ratkaisun ja onnea opintoihin! :)

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.