Avoimen yliopiston kurssit

07 tammi 2021
KYSYMYS
Löytyisikö jokin avoimen yliopiston kursseja? Miten niille pääsisi? Onhan tuo avoimen yliopiston käyminenkin jotain opiskella.

Vastaus

07 tammi 2021

Hei,

kiitos kysymyksestäsi. Mukava kuulla, että olet kiinnostunut avoimessa yliopistossa opiskelusta! Ensimmäiseksi sinun pitää päättää minkä avoimen yliopiston kursseille haluat ilmoittautua ja mitä kursseja haluat käydä, sillä kurssien sisällöt voivat vaihdella yliopistoista riippuen. Käytännössä kuitenkin kaikilla Suomessa toimivilla yliopistoilla on avoin yliopisto. Listauksen kaikista avoimista yliopistoista ja lisätietoa niissä opiskelusta löydät Opintopolusta.

Kursseille voit ilmoittautua suoraan sen avoimen yliopiston sivuilta, jonka kursseille päätät osallistua. Tähän tarvitset käyttäjätunnukset, jotka luodaan kursseille ilmoittautumisen yhteydessä. Ota huomioon opintojen suunnittelussa, että avoimien yliopistojen kurssit ovat maksullisia ja niitä varten ei ole mahdollista saada opintotukea.

Myös jotkut kansanopistot tarjoavat linjoja, jotka toteutetaan yhteistyössä jonkun avoimen yliopiston kanssa, jolloin olet oikeutettu esimerkiksi opintotukeen. Näihin kansanopistoihin voit tutustua sivuillamme tämän linkin takaa.

Tsemppiä opiskeluun!

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.