Suomen ammattikorkeakoulussa ulkomailla

14 maalis 2023
KYSYMYS
Hei!

Suunnittelen Suomen ammattikorkeakouluun hakua nyt tulevassa yhteishaussa. Koulutus on täysin verkkototeutuksella, jolloin sen voi käytännössä suorittaa missä tahansa. Asun itse vakituisesti ulkomailla, Saksassa. Käyn täällä tällä hetkellä koko päivä töissä, opiskelupaikan auetessa suunnittelen vähentäväni työtunteja minimiin jotta aikaa jää tarpeeksi opiskeluun.

Kysymys koskee opintotukea ja sen saamisen mahdollisuutta kun on suomen kansalainen mutta asunut virallisesti ulkomailla jo yli 5 vuotta mutta opiskelu tavallaan kuitenkin tapahtuisi suomalaisessa ammattikorkeakoulussa?

Kiitos vastauksesta!

Vastaus

14 maalis 2023

Heippa!

Kiitos kysymyksestäsi. Ulkomailla opiskeleva suomen kansalainen on oikeutettu opintotukeen, jos opinnot vastaavat Suomessa tuettavia opintoja ja ovat päätoimisia. Sinun tilanteessasi tämähän täyttyy, sillä koulutus tapahtuisi suomalaisen korkeakoulun kautta. Opintotuen saantiin ulkomailla liittyy kuitenkin paljon poikkeuksia ja ehtoja, joihin kannattaa syventyä tarkemmin. Löydät lisää tietoa aiheesta täältä Opintojen rahoitus ulkomailla.

Sinun tapauksessasi olisin yhteydessä Kelaan ja kysyisin suoraan heiltä tilanteestasi varmuuden vuoksi.

Tsemppiä opintoihin!

Ystävällisin terveisin

studentum.fi

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.