Näyttää 1-1 koulutusta 1 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-1 koulutusta 1 tuloksesta

Maantiede -aiheisista koulutuksista lisätietoa alla:

Maantieteen tutkimusalue on laaja ja sillä on yhteisiä tutkimuskohteita muun muassa biologian, sosiologian, yhteiskuntatieteiden ja fysiikan kanssa. Maantiede jakautuu yleismaantieteeseen ja aluemaantieteeseen. Yleismaantieteessä keskitytään etsimään syy- ja riippuvuussuhteita eri ilmiöiden välille Yleismaantiede jakautuu edelleen luonnonmaantieteeseen ja kulttuurimaantieteeseen. Aluemaantiede syventyy tiettyyn alueeseen, kuten valtioon, kuntaan tai tiettyyn kulttuuripiiriin.

Maantieteen verkko- ja etäopinnot

Mikäli et halua muuttaa kotipaikkakunnaltasi tai et löydä sinulle sopivaa koulutusohjelmaa, on maantieteen etäopiskelu sinua varten. Voit siten itse päättää kuinka ja milloin opiskelet. Tärkeää etä- ja verkko opinnoissa on muistaa opintojen suunnittelu ja ajankäytön hallinta!

Maantiede korkeakouluissa

Luonnontieteitä voi opiskella Suomessa kahdeksassa yliopistossa. Yliopistotasoista opetusta maantieteessä annetaan Suomessa Helsingin, Turun,  Oulun ja Joensuun yliopistoissa. Yhdessä ne tarjoavat varsin monipuolista ja kansainvälisesti korkeatasoista luonnontieteellisen alan koulutusta. Maantieteessä suoritetaan yleisimmin luonnontieteiden kandidaatin tutkinto (LuK) sekä filosofian maisterin tutkinto (FM). Opinnoissa on useimmiten kaksi mahdollista linjaa: tutkimusalan ja aineenopettajan. Maantieteen alan maisterit voivat työelämässä sijoittua mitä erilaisempiin asiantuntija-, hallinto-, yritystoiminta-, suunnittelu-, opetus-, tutkimus- ja johtamistehtäviin.

Opiskele maantiedettä Avoimessa yliopistossa

Maantieteilijän tulee ymmärtää luonnon ja ihmisen toiminnan alueellisia järjestelmiä sekä selittää niiden toimintaa. Tämä edellyttää kriittistä ajattelua, kykyä hahmottaa suuria kokonaisuuksia, opetettavien taitojen soveltamista sekä oman maantieteellisen identiteetin hahmottamista.  Voit opiskella maantiedettä 25 op:n laajuisesti Avoimessa yliopistossa. Opinnot ja niiden sisällöt vaihtelevat oppilaitoksittain.

Maantiede ja kansainvälisyys

Tänäpäivänä yhä useampi valitsee kansainväliset opinnot osaksi tutkintoa! Maantieteen opiskelijalla on useita mahdollisuuksia suorittaa osa opinnoistaan ulkomailla. Opiskelijavaihto tuo kansainvälistä väriä opiskeluympäristöön, ja monet yhteistyösopimukset (kuten ERASMUS, NORDPLUS, NORDLYS ja FIRST) tarjoavat maantieteen alan opiskelijoille hyvät mahdollisuudet opiskeluun ulkomaisissa yliopistoissa osana suomalaista tutkintoa. KILROY Education auttaa sinua myös löytämään kansainvälisen yliopiston, joka sopii juuri sinulle, joka haluat opiskella maantiedettä ulkomailla! Lisäksi alan syventäviä opintoja voi suorittaa englanninkielisissä maisteriohjelmissa Suomessa.

Maantiede

Vertaile koulutuksia
NÄIN SIVUSTOMME TOIMII

  Etsi sinua
  kiinnostava koulutus

  Lähetä oppilaitokselle
  yhteydenottopyyntö

  Oppilaitos vastaa
  kysymyksiisi