Opiskelu Ruotsissa, kielitaitotodistus

03 joulu 2012
KYSYMYS
Millainen todistus riittää, kun pyydetään svenska B tai svenska 2- todistusta ruotsinkielentaidosta? Mistä saisin enemmän tietoa/kokemuksia niiltä, jotka ovat opiskelleet ylemmän amk-tutkinnon etänä Ruotsissa?

Vastaus

03 joulu 2012

Ruotsalaisessa korkea-asteen oppilaitoksessa opiskelu edellyttää yleisen korkeakoulukelpoisuuden täyttymistä. Tämä kelpoisuus täyttyy, jos hakijalla on korkeakoulukelpoisuus Suomessa ja jos hän on suorittanut vähintään kolmen vuoden lukio-opinnot ruotsin kielessä.

Joihinkin yksittäisiin koulutusohjelmiin ruotsin kieli voi toki olla edelleen erityisenä kelpoisuusvaatimuksena. Tällöin suomalaisten hakijoiden on yleensä suoritettava virallinen ruotsin kielen testi. Tämä testi voi olla joko TISUS-koe (Test i svenska för universitets- och högskolestudier) tai Opetushallituksen yleinen kielitutkinto taso 5. Tarkemmat vaatimukset kannattaa kuitenkin aina tarkistaa vielä suoraan oppilaitokselta. Tutkinnoissa saattaa nimittäin olla oppilaitos- ja koulutusohjelmakohtaisia eroja. Kannattaa myös tarkistaa, voiko lukion päättötodistus tai ylioppilastodistus toimia ruotsin kielen taidon todisteena, vai tarvitaanko erillinen koe/testi.

Lisätietoa ruotsin kielen testeistä voit tiedustella Opetushallitukselta tai esimerkiksi oman oppilaitoksesti opinto-ohjaajalta. Muistathan myös maaoppaamme, josta löydät myös hyödyllistä tietoa Ruotsissa opiskelusta!

Tsemppiä koulutuksen hakuun!

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.