Etä- ja verkko-opinnot

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!

Etsi

Aihealue

Kysymyksiä

Viimeisimmät kysymykset aiheesta: Etä- ja verkko-opinnot

Ammatillinen perustutkinto etänä
Moikka,

Onko peruskoulun jälkeen mahdollista käydä ammattitutkinto etänä? Tai vaikuttaako oppivelvollisuuden laajeneminen tähän mitenkään?

Aloitin lukion lähiopetuksena nyt syksyllä, mutta se ei tunnu oikealta paikalta minulle, ja koska asun syrjässä pohjoisessa, etänä ammattikoulun käyminen kiinnostaisi.
Vastaus

Hei,

Kiitos viestistäsi. Ammatillisen perustutkinnon voi käydä lukion jälkeen myös etä- tai monimuotototeutuksena. Lisätietoja haku- ja pääsyvaatimuksista voit kysyä suoraan oppilaitokselta.

Etänä toteutettavia ammatillisia perustutkintoja löytyy täältä.

Toivottavasti sopiva koulutus löytyy!

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

Merenkulkualalle kouluttautuminen työn ohella
Terve. Olen kiinnostunut merenkulusta. Saako hyväksiluettua esim.korjaajalinja merenkulkuopinnoille, jos on käyty 3-vuotinen mekaanikon linja 90-luvulla. Onnistuuko opiskelu osissa. Esim.kansivahtimiehen paperit. Olen nyt työelämässä ja miettinyt mahdollisuutta uuteen ammattiin työn ohella. Kiitos jo etukäteen vastauksista.
Vastaus

Hei ja kiitos kysymyksestä!

Ammatillisissa opinnoissa tehdään opiskelijan kanssa henkilökohtainen opiskelusuunnitelma (HOPS), jossa huomiodaan opiskelijan aikaisemmin hankittu osaaminen. Hyväksiluettavista aineista sekä mahdollisuuksista kouluttautua työn ohella kannattaa tiedustella suoraan oppilaitoksilta.

Tässä muutamia merenkulkualan koulutuksia:

Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto (Kotkassa): merenkulkualan perustutkinto, vahtikonemestari (tästä koulutuksesta voi halutessaan jatkaa merenkulkualan insinööriksi (AMK), esimerkiksi Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk järjestää insinöörin koulutusta monimuotototeutuksena eli voi suorittaa työn ohella). 

Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto tarjoaa myöskin vahtiperämiehen koulutusta sekä korjaajan koulutusta (merenkulkualan perustutkinto).

Toivottavasti vastaus auttoi edes hiukan eteenpäin :)

Ystävällisin terveisin, 

Marija, Studentum.fi

Sosionomista lähihoitajaksi vanhustyön puolelle
Hei. Minulla on pohjalla sosionomi AMK - koulutus ja haluaisin opiskella lähihoitajaksi sekä erikoistua vanhustyöhön. Onkohan mahdollista saada aiemmista opinnoista jotain hyväksiluettua ja lyhentää opiskeluaikaa? Olen erikoistunut lapsiin ja nuoriin aiemmin.
Vastaus

Hei, kiitos viestistä!

Opiskelijan kanssa laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa opiskelijan aiemmin hankittu osaaminen huomioidaan ja suunnitellaan opiskelijan tarpeita vastaava koulutuspolku. Aiemmin hankittu osaaminen vaikuttaa koulutuksen kestoon.  

Mikäli on jo ammatillinen tai korkeakoulututkinto suoritettuna, voi hakea jatkuvassa haussa oleviin koulutuksiin. Ikääntyvien hoidon ja kuntoutumisen osaamisalan opintoja löytyy monilta lähihoitajan koulutusta tarjoavilta oppilaitoksilta.

Onnea tulevaisuuden opintoihin!

Kevätterveisin,

Marija, Studentum.fi

Näyttää 1-3 kysymystä 47 tuloksesta
1
2
3
4
...
16

Mainokset