Aikuiskoulutustuki avoimen yliopiston/ammattikorkeakoulun kurssille

09 joulu 2015
KYSYMYS
Voiko avoimessa verkkokurssissa saada aikuiskoulutustukea, jos opintopisteet ovat tuo 5 op, joka mainitaan kurssin tiedoissa. Aikuiskoulutustuen neuvonta sivuilla lukee näin:
"Tukea voidaan myöntää vain sellaisen avoimen yliopiston tai avoimen ammattikorkeakoulun opintokokonaisuuden tai -jakson suorittamiseen, jolle on myönnetty opinto-oikeus ja jolle on vahvistettu opiskeluohjelma. Opiskelun tulee olla päätoimista tuen maksuaikana. Päätoimisena pidetään opiskelua, jonka laajuus on keskimäärin vähintään 3 opintopistettä kuukaudessa. " Samalla sivustolla mainittiin, että tukea voi saada perus-, aine, ja erikoistumisopintoihin. Eikö tuo 5 op kata tuon ehdon, jos on perus-, aineopinnot?

Vastaus

09 joulu 2015

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi!

Koulutusrahaston aikuiskoulutustuessa on ehtona lisäksi se, että opiskelun tulee kestää vähintään kaksi kuukautta tai yhteensä vähintään 43 päivää. Tällöin tulkitsisin asian itse niin, että jotta saisit minimiajaksi (2 kk) tuen, on sinun saatava yhteensä 3 op/kuukausi eli yhteensä 6 op/2 kuukautta. Saattaa siis olla, että noin pieni kokonaisuus ei riitä aikuiskoulutustuen saamiseksi, vaan lisäksi tulisi suorittaa jotain muuta.

Kannattaa kuitenkin kysyä asiaa suoraan Koulutusrahastolta lähettämällä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@koulutusrahasto.fi

Tsemppiä opintoihin!

Terkuin,
Emilia
Studentum.fi

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.