Opintotuki ja -laina ulkomaille

26 kesä 2017
KYSYMYS
Hei, asun tällä hetkellä englannissa ja haluaisin opiskella samalla kun käyn töissä. Open University kiinnostaa tosi paljon. Olen kuitenkin vähän hakusessa maksujen suhteen sillä en ole varma saanko opiskelu lainan Englannista koska olen asunut täällä niin vähän aikaan. Onko mitään mahdollisuutta saada opiskeluun lainan Suomesta? Vai olisko mitään muita vinkkejä ?

Vastaus

26 kesä 2017

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. Opintotukea ulkomaille voi saada, jos opinnot ovat päätoimisia ja vastaavat Suomessa tuettavia opintoja. Lisäksi oppilaitoksen pitää olla julkisen valvonnan alainen. Se tarkoittaa, että oppilaitos on valtion tukema, opetusviranomaisten valvoma tai akkreditointiorganisaation akkreditoima. Myös yksityinen oppilaitos voi olla julkisen valvonnan alainen. Opintotuen myöntäminen ja maksaminen edellyttää riittävää etenemistä opinnoissa.

Mikäli ulkomaiset opinnot suoritetaan kokonaan etänä, opintotukea ei voi saada Suomesta.

Jos olet Suomen kansalainen, voit saada opintotukea kokonaan ulkomailla suoritettaviin opintoihin, jos sinulla on ollut kotikunta Suomessa vähintään kaksi vuotta opintojen alkamista edeltäneen viiden vuoden aikana eli aloitat opinnot alle kolmen vuoden kuluessa siitä, kun olet muuttanut asumaan ulkomaille.

Opintorahan suuruus 250,28 euroa. Opintoraha on kuitenkin veronalaista tuloa, josta menee 10 prosentin suuruinen ennakonpidätys.

Asumislisä on vuokralla asuvalle Englannissa 210 euroa kuukaudessa. Asumismenosi eivät vaikuta asumislisän määrään. Asumislisä on verotonta tukea.

Valtion takaaman opintolainan määrä kaikilla ulkomailla opiskelevilla on 1.8.2017 alkaen 800 euroa kuukaudessa.

Täältä voit lukea lisää opintojen rahoituksesta ulkomailla. Löydät samalta sivulta myös tietoa apurahoista ja stipendeistä.

Onnea opintoihisi ja aurinkoista kesää!

Terveisin,
Studentum.fi

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.