Etäopiskelua ilman lähiopetusta

07 loka 2010
KYSYMYS
En ole nyt oikein löytänyt vastauksia kysymyksiini omaa tilannettani koskien. Eli, olen muuttamassa ulkomaille vielä tänä syksynä. Haluaisin käyttää siellä viettämäni ajan hyödyllisesti opiskelemalla mutta en nyt ole aivan perillä siitä, mitä voisin opiskella siellä niin että opintoni olisi täysin etäopiskelua. Eli mihin minun tulee ottaa yhteyttä mikäli haluan opiskella tutkinnon? Mitä tutkintoja olisi mahdollista suorittaa etänä? Mihin minun on mahdollista päästä etäopiskelemaan vielä tänä syksynä, tai ainakin vuoden alusta?

Vastaus

02 syys 2019

Hei,

Suomessa täysin etäopiskeluna voit suorittaa ainakin yksittäisiä verkkokursseja, mutta todennäköisesti ei koko tutkintoa. Yksittäisiä kursseja täysin etänä voi opiskella ainakin kansaopistoissa sekä valmennuskursseja yliopistojen pääsykokeita varten tarjoavissa oppilaitoksissa, kuten VerkkoAkatemiassa. Verkko-opintoihin saa yleensä tukea tuutorinsta sekä myös oppilaitoksen kurssilaisille avatusta verkkofoorumista. Nämä koulutukset eivät kuitenkaan johda tutkintoihin.

Koko tutkinnon suorittaminen täysin etäopiskeluna on kuitenkin todella hankalaa. Usein etäkoulutukset toteutetaan monimuoto-opiskeluna, jolloin koulutuksiin kuuluu yksittäisiä lähiopetuspäiviä, esimerkiksi kerran tai kaksi kuussa. Näyttötutkintoihin kuuluu näyttöjen suorittaminen, joita ei voi luonnollisesti tehdä etänä. Voit joka tapauksessa ottaa yhteyttä sinua kiinnostavia koulutuslinjoja tarjoaviin oppilaitoksiin ja kysyä, jos he tarjoaisivat opintoja täysin etäopiskeluna tai pystyvät tekemään kohdallasi poikkeuksen. Voit myös tutkia tietoa internetistä ja keskustelupalstoilta.

Ulkomailla olevissa oppilaitoksissa saatat voida opiskella täysin etänä tutkinnon. Tarkista kuitenkin oppilaitoksen taso sekä koulutuksen hinta.

Studentum

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.