Kääntäjä koulutus

05 elo 2011
KYSYMYS
hei! tässä ruotsalainen 45 v nainen joka jo pidempään miettinyt miten voisi työllistää itsensä kääntäjäntyöllä. Kerran tehty tilaustyö antoi lisämakua. Nyt vaan eksyksissä. Miten löydän järkevän kolutuksen jota voisin etänä suorittaa? Joensuussa suomi-ruotsi kääntäjän ykkösvaihe mutta kun en ymmärrä onko etä vaihtoehtona? Saisinko teiltä apua löytää minulle sopivia? t.anna tapper

Vastaus

02 syys 2019

Hei!

Kääntäjien koulutus on Suomessa suhteellisen nuorta, vaikkakin yhä useampi ammatissa toimiva kääntäjä on saanut alalle koulutuksen. Koulutukseen erikoistuneita kääntäjänkoulutusyksiköitä on Helsingin, Joensuun, Tampereen ja Turun yliopistoissa. Kääntäjänkoulutusyksiköiden lisäksi Helsingin yliopistossa joissakin kielissä on kääntäjälinja, Vaasan yliopistossa nykysuomen ja kääntämisen laitos.

Lisäksi yksittäisiä kursseja voi suorittaa yliopistojen kieliaineissa, ja Helsingin yliopistossa on monikielisen ammattiviestinnän opintokokonaisuus, joka tarjoaa kääntämiseen liittyviä kursseja. Yliopistot, Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto sekä Kääntäjien ammattijärjestö järjestävät ammatissa toimiville kääntäjille ja tulkeille täydennyskoulutusta.

Lisää informaatiota löydät täältä http://www.edu.fi/perusopetus/aidinkieli/agricola/opetusmateriaalia_kaantamisesta/koulutus. Suosittelisin kuitenkin, että ottaisit yhteyttä esimerkiksi Helsingin yliopistoon, josta osataan varmasti neuvoa sinua paremmin. Etäkoulutusvaihtoehdoista meillä ei valitettavasti ole tietoa.

Onnea opintoihisi!

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.