Merenkulkualan koulutus

12 maalis 2012
KYSYMYS
Merenkulun perustutkintoa suunnittelen. Parhaiten sopisi aikuisopiskelu tai etäopiskelu. Löytyykö mahdollisuuksia vai onko haettava yhteishaun kautta?

Vastaus

12 maalis 2012

Hei,

Merenkulkua voit opiskella ammattioppilaitoksissa sekä ammattikorkeakoulutasolla.

Merenkulkualan perustutkinto
Merenkulkualan perustutkinnon pääsyvaatimuksena on peruskoulun tai lukion hyväksytty suorittaminen tai ulkomailla suoritetut vastaavat opinnot.
Merkittävä osa opinnoista suoritetaan ohjatussa harjoittelussa laivoissa ja koulualuksissa. Opiskelija voi useimmiten suorittaa ohjattua harjoittelua myös palkallisessa työsuhteessa aluksella.

Koulutusta tarjoaa Axxell, Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto sekä WinNova. Haku aikuiskoulutuksiin tapahtuu yleensä suoraan oppilaitokseen. Tämä sinun kannattaa kuitenkin tarkistaa koulukohtaisesti.

Merenkulun ammattikorkeakoulututkinto
Ammattikorkeakoulutasolla merenkulun koulutusohjelmasta valmistuu merikapteeneja ja merenkulkualan insinöörejä. Merikapteeni opiskelee muun muassa johtamista, aluksen ohjausta, laivatekniikkaa ja merimiestaitoja. Merenkulkualan insinööri opiskelee laivatekniikkaa, huolto- ja kunnossapitoa sekä merimiestaitoa. Koulutusohjelmasta valmistunut voi toimia mm. perämiehenä, yliperämiehenä, päällikkönä, konemestarina tai konepäällikkönä.

AMK-tasoista merenkulkun koulutusta tarjoaa mm. Satakunnan ammattikorkeakoulu. Koulutukseen haetaan kevään yhteishaussa 5.3.-3.4.2012 osoitteessa amkhaku.fi.

Onnea opintoihisi ja aurinkoista kevään odottelua!

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.