Datanomin opintoja etänä

05 elo 2012
KYSYMYS
Onko mahdollista opiskella yksittäisiä kursseja, jotka sisältyvät nykyiseen tutkintoon? Olen siis datanomiopiskelija, ja haluaisin saada muutamat kurssit läpi etäopiskelun kautta, jotta valmistuisin nopeammin.

Vastaus

08 elo 2012

Hei,

Kannattaa kysyä omasta oppilaitoksesta, mitä kursseja he suosittelisivat korvattavan tai pystyvätkö he neuvomaan sinua valmistumissuunnitelmassasi, sillä on vaikea tietää, mistä kursseista tarkalleen olisi kyse. Jos opintoihisi kuuluu kieliopintoja, niin ne pystyy usein korvaamaan muualla suoritetuilla kursseilla, kunhan sisällöt ja kurssikuvaukset vastaavat toisiaan.

Osa opistoista saattaa myös tarjota opintokokonaisuuksien tai datanomin tutkinnon osien suorittamista eikä kokonaista tutkintoa ole pakko suorittaa vain yhteen paikkaan. Kannattaa käydä tutustumassa eri aikuiskoulutuspaikkoihin sekä ammatillisiin oppilaitoksiin, jotka tarjoavat datanomiopintoja, esimerkiksi täällä.

Ainakin Mäntän seudun koulutuskeskuksessa on mahdollista suorittaa datanomin tutkinto kokonaisuudessan verkko- ja iltaopintoina.

Toivottavasti pääset valmistumaan suunnitelmasi mukaan nopeammin. Mukavaa elokuun alkua!

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.