AMK-tutkinnot, monimuoto-opinnot

Sosionomi (AMK) | verkko-opinnot

Pituus
3,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Syksyn yhteishaku
Toteutustapa
Etätoteutus
Pituus
3,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Syksyn yhteishaku
Toteutustapa
Etätoteutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Sosionomi (AMK) | verkko-opinnot

lab muistilappu kynä ja tietokone

Sosionomina työsi on asiakaslähtöistä vaikuttamistyötä erilaisissa työympäristöissä, verkostoissa ja digitaalisissa ympäristöissä. Keskiössä on ihminen, ohjaaminen ja tukeminen eri elämäntilanteissa. Luot asiakkaan osallisuutta vahvistavan vuorovaikutussuhteen.

Sosionomina osaat vahvistaa eri-ikäisten ihmisten, perheiden ja erilaisten yhteisöjen sosiaalista osallisuutta. Osaat arvioida asiakkaan ja hänen läheistensä tuen ja palvelujen tarvetta. Yhdistät työssäsi tutkimus- ja kokemustietoa. Ohjaat asiakkaita heidän arjessaan toiminnallisia ja osallisuutta tukevia menetelmiä hyödyntäen ja palveluja yhteen sovittaen.

Sosionomina toimit sosiaalialan asiantuntijana, toteutat ja kehität sosiaalialan työtä oma-aloitteisesti ja vastuullisesti yhdessä asiakkaan ohjaukseen, kasvatukseen ja kuntoutukseen osallistuvien ammattilaisten kanssa. Sosionomina teet myös itsenäisiä päätöksiä, osaat johtaa tiimien toimintaa ja pystyt toimimaan esihenkilötehtävissä. Työtäsi ohjaa ammattietiikka ja lainsäädäntö sekä vaikuttavuuden ja kestävän kehityksen periaatteet.

Sosionomikoulutuksesta tulevaisuuden osaamisvalmiuksia

Opiskelun aikana opit myös hyödyntämään sosiaali- ja terveysalan uusia teknisiä innovaatioita ja ihmisen toimintakykyä tukevia älykkäitä hyvinvointiteknologian ratkaisuja. Opit ohjaamaan asiakkaita sähköisten palvelujen ja eri teknologioiden turvallisessa käytössä. Lisäksi opit soveltamaan ja kehittämään digitaalisia ja teknologisia ratkaisuja erilaisten asiakkaiden hyvinvoinnin edistämiseksi, yhdessä muiden alojen ammattilaisten kanssa.

Verkkotutkinnosta valmistuvana sosionomina olet tulevaisuuden eettinen digiosaaja monitoimijaisissa ja digitalisoituvissa sosiaali- ja terveysalan toimintaympäristöissä.

LABissa ihmisten erilaisuus ja moninaisuus nähdään rikkautena ja jokaista ihmistä arvostetaan riippumatta hänen taustastaan tai asemastaan. Koulutuksen aikana saat valmiuksia asiakkaiden ja työyhteisöjen tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiseen.

Opiskele sosionomiksi vuorovaikutteisesti verkossa ja työelämässä

Verkkotutkinnossa opiskelet 3,5 vuotta päätoimisesti 40 h viikossa. Opettajat toimivat valmentajanasi ja ohjaavat oppimistasi ja osaamisen kehittymistäsi kohti sosiaalialan asiantuntijuutta. Valmistut verkkotutkinnosta laaja-alaisen sosiaalialan osaamisen ammattilaiseksi, eettiseksi digiosaajaksi.

Oppiminen ja osaamisen kehittyminen tapahtuvat verkko-oppimisympäristöissä ja sosiaalialan työpaikoilla. Opiskelusi sisältää itsenäistä tai oppimistiimeissä tapahtuvaa verkkotyöskentelyä Moodlessa, Office365-työkaluilla ja videoneuvotteluissa. Hankit osaamista työskentelemällä sosiaalialan työpaikoissa ja kehittämishankkeissa. Voit myös hyödyntää olemassa olevaa sosiaalialan työpaikkaa opinnoissasi.

Verkkotutkinnossa opiskelu ei ole täysin ajasta ja paikasta riippumatonta. Verkkotutkinnossa opiskelet yhdessä toisten opiskelijoiden kanssa opettajien ohjaamissa verkkotapaamisissa kaksi kertaa viikossa kolme tuntia kerrallaan klo 8.00–16.00.

Verkkotutkinnon suorittaminen edellyttää sinulta hyviä itsensä johtamisen, itseohjautuvuuden, aikataulujen suunnittelun sekä tieto- ja viestintäteknisiä taitoja.

Ammattikorkeakoulussa on BYOD-periaate (Bring your own device). Verkossa opiskeluun tarvitset oman tietokoneen, verkkoyhteyden, mikrofonilliset kuulokkeet (headsetit) sekä webbikameran.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Kevät

  • Etätoteutus
  • Verkossa
  • Viimeinen hakuaika: Syksyn yhteishaku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Sosionomi (AMK)

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sosionomi (AMK) | verkko-opinnot? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
LAB-ammattikorkeakoulu
Mukkulankatu 19
15210 Lahti

LAB-ammattikorkeakoulu

LAB-ammattikorkeakoulu syntyi halusta uudistaa korkeakoulutusta ja työelämää – tehdä työstä merkityksellisempää. Haluttiin parempi työelämä, ja sitä varten tarvittiin parempi ammattikorkeakoulu. LAB aloitti toimintansa 1.1.2020, kun Lahden ja Saimaan ammattikorkeakoulut yhdistyivät. LAB-ammattikorkeakoulu on työelämän innovaatiokorkeakoulu, joka toimii Lahdessa, Lappeenrannassa ja verkossa. LAB tarjoaa...

Lue lisää oppilaitoksesta LAB-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu