Kansanopistot

Inarinsaamen kieli ja kulttuuri

Pituus
1 vuosi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Toteutustapa
Etätoteutus
Pituus
1 vuosi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Toteutustapa
Etätoteutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Inarinsaamen kieli ja kulttuuri

Lukuvuoden 2024-2025 aikana inarinsaamen kielen koulutusta (15 op) on tarjolla Virtuaalikoulun kautta.

Opintokokonaisuus sisältää 15 opintopisteen verran verkko-oppitunteja (200 h) sekä opiskelijan itsenäistä työskentelyä (200 h). Käytännössä opiskelu tarkoittaa sitä, että kun viikossa on esim. 3 verkko-oppituntia, niin sen lisäksi opiskelija varaa itsenäiselle opiskelulle aikaa toiset 3 tuntia.

Ennen koulutuksen aloitusta opiskelija saa perehdytysmateriaaliin oppimisympäristöihin. Opetus lähtee liikkeelle alkeista. Opetuksessa painotetaan käytännön kielitaidon hallintaa eli puheen/kirjoituksen tuottamista ja kielen ymmärtämistä. Opetukseen sisältyy opetuskeskusteluja sekä pari- ja ryhmätyöskentelyä.

Tavoitteet

Opiskelija hallitsee saamen kielen ydinkielioppia ja -sanastoa. Hän lukee lyhyitä, helppoja tekstejä, osaa keskustella helpoista arkielämään liittyvistä aiheista sekä kirjoittaa saameksi lyhyitä kirjoitelmia.

Opiskelijalla on koulutuksen käytyään yleistä tietoa saamen kielistä ja saamelaisesta kulttuurista. Hän osaa nimetä saamelaisryhmät ja saamelaiset elinkeinot ja kuvailla saamelaisuuden alueellisia, yhteiskunnallisia ja kulttuurisia pääelementtejä. Hän tietää myös saamelaisen historian keskeisiä tapahtumia ja käännekohtia.  

Seuraa inarinsaamen opintotarjontaa Saamelaisalueen koulutuskeskuksen Virtuaalikoulun sivuilta.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy 2024

  • Etätoteutus
  • Verkossa

Tutkinto / todistus

Todistus suoritetuista opinnoista

Kustannukset

Koulutus on maksuton, mutta mikäli osanottaja keskeyttää opinnot, peritään 150 euron keskeyttämismaksu koulutuksen järjestämiskuluihin.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Inarinsaamen kieli ja kulttuuri? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.

Saamelaisalueen koulutuskeskus Facebookissa

Saamelaisalueen koulutuskeskus
Menesjärventie 4
99870 Inari

» Saamelaisalueen koulutuskeskus somessa

Tervetuloa aitojen taitojen juurille – opiskelemaan Suomen huipulle! Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK) on toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille ainutlaatuisessa opiskeluympäristössä. Upea luonto tarjoaa Saamelaisalueen koulutuskeskuksen työntekijöille ja opiskelijoille viihtyisät puitteet vapaa-ajan harrastuksille vuoden jokaisena päivänä....

Lue lisää oppilaitoksesta Saamelaisalueen koulutuskeskus ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu