Ammattikorkeakoulut

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!

Etsi

Aihealue

Kysymyksiä

Viimeisimmät kysymykset aiheesta: Ammattikorkeakoulut

Tradenomiksi aikuiskoulutuksena
Voiko esim Helsingissä Haaga-Heliassa suorittaa tradenomin tutkinnon, liiketalous, verkko-opiskeluna? Vai onko iltaopiskelussa niin, ettei joka päivä tarvitse noilla tunneilla olla vaan opiskella kotona?
Iltaopiskeluna tapauksessani tutkinto taitaa olla melkein mahdonta, sillä kotona 10v poika ja puoliso eri paikkakunnalla viikot töissä.
Vastaus

Hei

Haaga-Helian tradenomitutkinto järjestetään myös aikuiskoulutuksena, joka on mahdollista suorittaa iltaisin. Opetusta annetaan Malmin ja Pasilan toimipisteissä. Iltaopetus on yleensä ma - to klo 17.40 - 20.30. Täysin verkossa opiskelu ei siis ole mahdollista.

Lisäksi kuitenkin pääkaupunkiseudulla esimerkiksi Omnia järjestää liiketalouden merkonomitutkinnon monimuoto-opetuksena (koostuu lähiopetuksesta, etätehtävistä, verkko-opinnoista, ryhmätöistä, itsenäisestä työskentelystä ja työssäoppimisesta. Lähiopetusta järjestetään kahtena tai kolmena iltana viikossa klo 17.30 - 20.30. Tutkinto suoritetaan tutkintotilaisuuksissa käytännön työtehtävissä.)

Muita vaihtoehtoja löydät täältä, ja voit myös tarkentaa hakuasi käsittämään vain tietyn kaupungin.

Onnea opintoihisi!

Tradenomiksi etäopintoina
Hei, Koska teillä alkaa seuraava tradenomi-koulutus, jonka voi suorittaa etäopiskeluna?
Ytv, Anne Ruda
Vastaus

Hei,

Studentum ei järjestä itse koulutuksia vaan toimii hakupalveluna opiskelupaikkaa etsiville. Voit siis hyödyntää verkkosivujamme etsiessäsi koulutuspaikkaa tai vain katsoaksesi mitä koulutusmahdollisuuksia eri oppilaitokset tarjoavat. Voit lisäksi käyttää apuna internetiä.

Tradenomiksi voi opiskella ammattikorkeakouluissa. Studentumin koulutushakukoneelta löytyy tradenomikoulutuksia etäopintoina. Suurin osa etäopinnoista on aikuiskoulutuksia. Tradenomiopinnoissa voit koulutuslinjasta riippuen erikoistua esim. julkishallintoon, rahoitukseen ja yritysjuridiikkaan Satakunnan ammattikorkeakoulussa tai tietojenkäsittelyyn Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulussa.

Ammattikorkeakoulujen yhteishaku, jossa ovat mukana nuorten ja aikuisille suunnatut koulutukset, loppui huhtikuussa 2011. Seuraava yhteishakuaika on 12.9.-7.10.2011. Voit ottaa yhteyttää sinua kiinnostavaan oppilaitokseen ja kysyä jos sinua kiinnostava koulutus on haussa myös syksyllä.

Tradenomiksi etänä
Miten suorittaisin tradenomitutkinnon verkko-opiskeluna? Kertoisitteko tavoista, miten se onnistuisi ja myös koko opiskelun ja suoritusten kustannusarvion.

Olen aikuisopiskelija, 1v yo-markkinointimerkonomilinjaa, restonomi, 1v datanomikoulutusta ja 30v kokemusta tietokoneista työssä ja harrastuksena.
Vastaus

Hei,

Kiva että suunnittelet tradenomin opintoja. Ammattikorkeakoulut tarjoavat aikuiskoulutuksia usein etäkoulutuksena tai monimuotokoulutuksena. Tällöin opinnoissa on 2-3 lähiopetuspäivää kuukaudessa, mutta muuten opinnot suoritetaan etänä tai verkossa. Pystyt tällöin työskentelemään normaalisti ja suorittamaan opinnot samanaikaisesti. Opinnot kestävät noin 3 vuotta.  Tradenomin tutkintoja etäopintoina löytyy Studentumista. Lue lisää esim. Satakunnan AMK:n liiketalouden aikuisopinnoista.

Ammattikorkeakouluissa opiskeleminen on ilmaista. Jos asut toisella paikkakunnalla kuin missä lähiopetuspäivät järjestetään, niin kustannuksia tulee silloin matkustamisesta. 

AMK-haku päättyy nyt keväällä jo 12.4.2011, joten haethan nopeasti!

Näyttää 1-3 kysymystä 4 tuloksesta
1
2

Mainokset