AMK-tutkinnot, monimuoto-opinnot

Yhteisöpedagogi (AMK) | työyhteisön kehittäjä | verkkotutkinto (TYKE)

Humanistinen ammattikorkeakoulu, paikassa Helsinki (+1 sijaintia)
Pituus
3,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus, Etätoteutus
Pituus
3,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus, Etätoteutus

Yhteisöpedagogi (AMK) | työyhteisön kehittäjä | verkkotutkinto (TYKE)

Opiskele työyhteisön kehittämisen asiantuntijatehtäviin

Yhteisöpedagogi (AMK) -tutkinnon työyhteisön kehittäjän opinnot antavat sinulle laaja-alaiset valmiudet toimia erilaisissa työyhteisön kehittämisen asiantuntijatehtävissä. Koulutuksen myötä sinusta kasvaa kehityshakuinen ja uudistumiskykyinen HR-osaaja tai muussa roolissa työskentelevä kehittämistyön asiantuntija.

Työyhteisön kehittäjänä sinulla on mahdollisuus sijoittua työyhteisöjen ohjaus-, koulutus-, organisointi-, suunnittelu- ja kehittämistehtäviin työelämän eri toimintasektoreille. Sinulla on perusvalmiudet toimia myös yrittäjänä esimerkiksi henkilöstöalan tehtävissä.

Yhteisöpedagogi, Työyhteisön kehittäjä (AMK) – koulutuksen tavoitteena on

 • vastata työelämän muutostarpeisiin
 • parantaa suomalaisten työyhteisöjen tuottavuutta ja kilpailukykyä
 • vahvistaa hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä työelämässä
 • vahvistaa monimuotoisuuden hyödyntämistä työyhteisöissä
 • tukea innovatiivisuutta, luovuutta ja muutosvalmiutta organisaatioiden kulttuureissa
 • syventää työelämän ohjaus-, kehitys- ja esimiestehtävissä toimivien ammattitaitoa ja yrittäjyysedellytyksiä

Työelämän pelisäännöt ja työhyvinvointi tutuksi

Koulutuksen sisällöllisinä painopisteinä ovat työelämän pelisäännöt ja toimivat käytännöt sekä osallisuuden ja sujuvan viestinnän ja vuorovaikutuksen merkitys työyhteisön toiminnassa. Työhyvinvointia tarkastellaan ja kehitetään keskeisenä työyhteisön menestystekijänä.

Sinulle kehittyy myös vahva yhteiskunta- ja työelämätietous sekä taidot toiminnan organisoimisesta ja johtamisesta. Osaat suunnitella, toteuttaa ja arvioida erilaisia kehittämisprosesseja ja -projekteja sekä edistää yhteisöllistä kehittämistoimintaa.

Työyhteisön aidot tarpeet ovat opinnollistettavissa

Monimuoto-opinnot kytkeytyvät tiiviisti työelämän muutostarpeisiin. Opiskelijan oman työpaikan tarpeet voidaan ottaa opinnoissa huomioon opintotehtävissä ja erityisesti opinnäytetyössä. Työn opinnollistamisen kautta opiskelijalla on mahdollisuus kehittää omaa työtään arkipäivän työympäristössään.

Monimuoto-opiskelu työn ohessa

Tutkinto on pääosin mahdollista suorittaa työn ohessa. Opetukseen osallistuminen edellyttää mahdollisuutta irrottautua työstä noin kolmeksi arkipäiväksi kuukaudessa.

Tutkinnon suoritusaikaan vaikuttavat opiskelijan aikaisempi soveltuva työkokemus, aikaisemmat opinnot sekä muulla tavalla hankittu osaaminen.

Opintoihin liittyvät tehtävät pyritään suorittamaan mahdollisimman pitkälle siten, että ne liittyvät opiskelijan oman työn tai oman työyhteisön kehittämiseen. Näin opinnoista voi koitua välitöntä hyötyä sekä henkilökohtaisesti että koko työyhteisölle.

Opiskeluun, erityisesti Humakin digioppimisympäristöissä, tarvitaan oma tietokone (sis. admin-oikeudet sovellusten asentamiseen) ja riittävän hyvä verkkoyhteys (laajakaista, 4 tai 5 G), myös mobiililaitteista (älypuhelin ja tabletti) on hyötyä. Laitteissa tulee olla mediavalmius (webkamera, mikrofoni, kuulokkeet / kaiuttimet).

Lähde: Opintopolku

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

Syksy

 • Lähiopetus
 • Helsinki
 • Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Kevät

 • Etätoteutus
 • Verkossa
 • Hakuaika: Syksyn yhteishaku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Yhteisöpedagogi (AMK)

Humanistinen ammattikorkeakoulu
Ilkantie 4
00400 Helsinki

Humanistinen ammattikorkeakoulu

Humak on valtakunnallinen ammattikorkeakoulu. Toimipisteet sijaitsevat Pääkaupunkiseudulla (Helsinki, Kauniainen ja Nurmijärvi), Jyväskylässä, Kuopiossa ja Turussa.  Laajan verkkokoulutuksen ansiosta Humak tarjoaa tutkintoon johtavaa koulutusta käytännössä kaikkialla Suomessa. Humakissa on yli 2400 opiskelijaa, jotka opiskelevat päiväopintoina kampuksilla, monimuoto-opintoina tai suorittavat tutkintonsa kokonaan...

Lue lisää oppilaitoksesta Humanistinen ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu