Erikoisammattitutkinnot

Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto

Sedu, Verkossa
Pituus
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Etätoteutus
Pituus
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Etätoteutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto

Ihmisiä talvella ulkona

Koulutus on suunnattu sinulle, joka toimit tai olet aiemmin toiminut mielenterveys- tai päihdetyön alalla.

Työpaikkasi on esimerkiksi mielenterveys- ja päihdekuntoutus, lastensuojelu, ikäihmisten palvelut, mielenterveys- ja päihdealan kotihoito tai psykiatrinen hoito.

Sinulla on sosiaali- ja terveysalan ammatillisen perustutkinnon tai muun soveltuvan tutkinnon tasoiset tiedot ja taidot ja mahdollisesti myös täydentäviä tai syventäviä opintoja sekä työkokemusta mielenterveys- ja päihdetyöstä. Tutkinto ei sovellu alalle tulo tutkinnoksi.

Koulutuksessa syvennät osaamistasi mielenterveys- ja päihdetyössä, tutustut erilaisiin työmenetelmiin ja kehität osaamistasi mielenterveys- ja päihdetyön eri osa-alueilla. Valittavanasi on työpaikkasi mukaisesti lasten ja nuorten tai ikääntyneiden mielenterveys- ja päihdetyö.

Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinnon suorittanut työskentelee erilaisissa mielenterveys- ja päihdetyön erityistä osaamista vaativissa tehtävissä sosiaali- ja terveysalalla. Työtä tehdään julkisen, yksityisten ja kolmannen sektorin toimijoiden sekä yhteisöjen ylläpitämissä avo- ja laitospalveluissa.

Tutkinnon sisältö

Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto (180 osp)

Pakolliset tutkinnon osat 100 osaamispistettä:
- Mielenterveys- ja päihdetyössä toimiminen, 40 osp
- Mielenterveys- ja päihdetyön menetelmien käyttäminen, 60 osp

Valinnainen 1, 40 osaamispistettä (valitaan toinen näistä)
- Lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdetyö, 40 osp tai
- Ikääntyneiden mielenterveys- ja päihdetyö, 40 osp

Valinnainen 2, 40 osaamispistettä
Tutkinnon osa ammattitutkinnosta tai toisesta erikoisammattitutkinnosta

Lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdetyön tutkinnon osa antaa valmiuksia kohdata mielenterveys- tai päihdepulmia omaavia lapsia, nuoria, heidän läheisiään ja yhteistyötahoja sekä tukea lasten ja nuorten mielenterveyttä ja psyykkistä hyvinvointia ja edistää nuorten päihteettömyyttä.

Verkossa toteutettava tutkinnon osa rakentuu viidestä teemapäivästä, itsenäisestä opiskelusta ja teemapäiviin liittyvistä tehtävistä. Teemapäivissä käsitellään lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdetyön erityispiirteitä, psyykelääkehoitoa ja ehkäisevää lastensuojelua, varhaista tukea sekä lastensuojelun palvelujärjestelmää.

Ikääntyneiden mielenterveys- ja päihdetyön tutkinnon osa antaa valmiuksia kohdata ikääntyneitä mielenterveys- ja päihdetyön asiakkaita, heidän läheisiään ja yhteistyötahoja sekä tukea ikääntyneiden mielenterveyttä, psyykkistä hyvinvointia ja päihteettömyyttä. Saat myös valmiuksia työskennellä vakavampiin mielenterveys- ja päihdehäiriöihin sairastuneiden ikääntyneiden kanssa.

Koulutuksen toteutus

Voit suorittaa joko koko tutkinnon tai tutkinnon osan / osia.

Koulutus toteutetaan paikasta riippumattomana verkkokoulutuksena. Ammattitaidon hankkimiseen liittyviä verkkoluentoja on 1–3 päivää kuukaudessa. Lisäksi opinnot sisältävät verkossa tapahtuvaa ohjaamista ja itsenäistä opiskelua sekä työpaikalla alan työtehtävissä tapahtuvaa oppimista joko oppisopimuksella omalla työpaikalla tai koulutussopimuksella ilman työsuhdetta.

Opinnot alkavat teoriaopintojen aloitusajankohtaan sijoittuvalla Teamsissa toteutettavalla aloituspäivällä, jossa läsnäolo on välttämätöntä.

Tutkinto on näyttötutkinto. Osoitat osaamisesi aidoissa työtehtävissä omalla työpaikallasi. Osaamistasi arvioivat koulutuksen järjestäjän edustaja ja työelämän edustaja.

Suoritusmuodoksi suositellaan oppisopimusta. Osaaminen osoitetaan näytöillä työpaikalla aidoissa mielenterveys- ja päihdetyön työtehtävissä. Työpaikka on hyvä olla tiedossa jo ennen koulutukseen hakeutumista. Mikäli et tällä hetkellä ole työsuhteessa, tiedustele muita mahdollisuuksia tutkinnon suorittamiseen oppilaitokselta.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Joustavasti

  • Etätoteutus
  • Verkossa
  • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

Hakeminen

Koulutukseen on jatkuva haku. Koulutukseen haetaan oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta. Täytä hakulomake huolellisesti.

Tutkinto / todistus

Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto

Kustannukset

Voit suorittaa koulutuksen oppisopimuskoulutuksena, jolloin koulutus on osallistujalle maksuton.

Muille osallistujille koko tutkinnon osallistumismaksu on 790 €, ja yhden tutkinnon osan hinta on 250 €. Hinta sisältää opetuksen ja opetusmateriaalin. Maksuja ei voida palauttaa, mikäli opiskelija keskeyttää opiskelunsa. Kysy osamaksumahdollisuutta.

Tutkinnon suoritettuasi voit hakea ammattitutkintostipendiä 414 €.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Sedu
Ammattikoulunkatu 5A
60100 Seinäjoki

Sedu – Ylpeästi tekijä

Sedu toimii laajasti Etelä-Pohjanmaalla mutta myös Vaasassa ja asiakkaiden täydennyskoulutustarpeiden mukaisesti joustavasti muuallakin. Toimipisteitä on kaikkiaan kymmenen. Sedussa opiskelee yli 5000 tutkinto-opiskelijaa. Lisä- ja täydennyskoulutusta suorittaa useita tuhansia henkilöitä vuosittain, joten kokonaisopiskelijavirta vuodessaon n. 10 000. Sedussa on ammattinsa osaavaa henkilöstöä...

Lue lisää oppilaitoksesta Sedu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu