Palvelumuotoilu tuotekehitystyössä

Taitotalo
n. 4 kuukautta
Verkossa
Erikoisammattitutkinnot

Palvelumuotoilu tuotekehitystyössä

Palvelumuotoilu antaa prosessin ja menetelmät palveluiden kehittämiseen ja innovointiin. Palvelumuotoilussa on kyse asiakastarpeiden ja liiketoiminnan yhdistämisestä. Palvelumuotoilu kuuluu kaikille. Se ei ole kehittäjien ja muotoilijoiden yksinoikeus. Koulutuksen aikana suoritat Palvelumuotoilu tuotekehitystyössä -tutkinnon osan.

Opit käytännössä hyödyntämään palvelumuotoilun prosessia ja menetelmiä. Palvelumuotoiluun sisältyy osallistavia työkaluja, joita hyödyntäen saadaan asiakkaan tai käyttäjän ääni kuuluviin. Organisaation eri tasoilla työskentelevät pääsevät yhdessä harjoittelemaan yhteiskehittämistä.

Palvelumuotoilu on kehittämisprosessi, jossa otetaan palvelun asiakas tai käyttäjä tiiviisti mukaan palvelun kehittämiseen tai muokkaamiseen. Palvelumuotoilu perustuu yhteiskehittämiseen ja eri lähtökohdista tulevien erilaisiin näkökulmiin ja yhdessä työskentelyyn palvelun kehittämiseksi.

Palvelumuotoilussa yhdistetään asiakastarpeet ja organisaation liiketoiminta kokonaisuudeksi, joka tuottaa molemmille lisäarvoa. Jokainen markkinoinnin, myynnin, sisäisten tai ulkoisten palveluiden parissa työskentelevä kehittäjä voi hyötyä palvelumuotoilusta, alasta ja asemasta riippumatta.

Palvelumuotoilu tuotekehitystyössä tutkinnon osassa tutkit asiakkaita ja käyttäjiä, markkinoita ja liiketoimintaympäristöä. Näiden perusteella hahmotat tarpeen kehitettävälle palvelulle, jota kehität yhdessä asiakkaiden, kollegojen ja sidosryhmien kanssa.

Katso blogi Palvelumuotoilu kuuluu kaikille

Tutkintokoulutus

Soveltuu ulkoisten ja sisäisten palvelujen tai tuotteiden kehittäjille, liiketoiminnan tai markkinoinnin kehittäjille. Suoritat Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnosta tutkinnon osan Palvelumuotoilu tuotekehitystyössä.

Koulutus toteutetaan etätoteutuksena Teamsilla viitenä iltana klo 16.30-20.00.

  • 20.9.2023 Orientaatio, palvelumuotoilun periaatteet ja palvelun markkinoiden kartoittaminen sekä tarpeen yhdistäminen organisaation tavoitteisiin
  • 4.10.2023 Palvelumuotoilun prosessi, asiakasymmärrys ja asiakaskokemus
  • 2.11.2023 Palvelumuotoilun menetelmien harjoittelu 1
  • 16.11.2023 Palvelumuotoilun menetelmien harjoittelu 2
  • 7.12.2023 Väliseminaari - oman työn esittely, jaetaan kokemuksia palvelumuotoilutyön suunnittelusta ja toteutuksesta tähän mennessä, saat viime hetken vinkkejä
  • vko 22/23/24 Palvelumuotoilutöiden esittelyt ja arvioinnit

Keväällä 2024 toteutetaan samat koulutukset kuin syksyllä, tarkempi aikataulu julkaistaan myöhemmin.

Koulutusillat ovat työpajatyyppisiä toteutuksia, joissa harjoitellaan ja kokeillaan erilaisia menetelmiä palvelumuotoilun prosessin mukaisesti sekä hyödynnetään käytännön esimerkkejä ja osallistujien kokemuksia ja osaamista. Ohjauskeskustelut pidetään erikseen sovittavina ajankohtina 

Tutkinnon osa suoritetaan näyttämällä tutkinnon perusteissa vaadittava osaaminen käytännössä. Osallistujan suunnittelema ja toteuttama palvelumuotoilutyö toimii henkilökohtaisena osaamisen näyttönä.

Koulutusmuoto ja opiskelijamaksu

150 € oppisopimuksella tai omaehtoisena koulutuksena.

Hakeudu syksyn toteutukseen viimeistään 10.9.2023.

Jokaisen hakeutujan kanssa käydään henkilökohtainen haastattelu. Soveltuvat hakijat valitaan hakeutumisjärjestyksessä, ja opiskelijaksi valittujen kanssa tehdään henkilökohtainen opiskelusuunnitelma. Opiskelupaikkoja on rajoitetusti.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Palvelumuotoilu tuotekehitystyössä? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Taitotalo

Taitotalo – innostuksesta osaamiseen

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Taitotalo kouluttaa ja valmentaa rohkeita työelämän osaajia, jotka pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Taitotalon koulutustarjontaan kuuluvat muun muassa kiinteistö- ja rakennusala, turva-ala, prosessiteollisuus, teollisuuden huolto ja kunnossapito, energia-ala, ajoneuvotekniikka, tieto- ja viestintätekniikka, liiketoiminta,...


Lue lisää oppilaitoksesta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taitotalo

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.taitotalo.fi


Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Palvelumuotoilu tuotekehitystyössä täytä seuraavat tiedot: