Näyttää 1-14 koulutusta 14 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-14 koulutusta 14 tuloksesta

Kiinteistö- ja rakennusala -aiheisista koulutuksista lisätietoa alla:

Haluatko opiskella kiinteistö- ja rakennusalaa etänä? Alapuolelta löydät muutamia koulutusohjelmien esittelyitä. Kiinteistö- ja rakennusalan ammatit vaativat fyysistä kestävyyttä, joustavuutta sekä kekseliäisyyttä. Työn tuloksia ovat mm. asuinrakennukset, liike- ja teollisuusrakennukset, voimalaitokset, satamat, sillat sekä tiet. Rakentajien työ ja ammattitaito vaikuttavat siis monin tavoin ympäristöjemme viihtyisyyteen ja hyvinvointiimme.

Rakennusalan ammattilaiset vastaavat sekä uudis- että korjausrakentamisen projekteista. Rakennusala kuuluu siis oleellisena osana jokapäiväiseen elämäämme. Rakennettu ympäristö vaatii kunnossapitoa ja yhteiskunnan muutokset edellyttävät jatkuvasti uusia rakennuksia. Talonrakentaminen on näkyvin ja tunnetuin osa rakennusalaa. Talonrakentamisen lisäksi alan ammattilaisten tehtäviä ovat maanrakennustyöt, tie- ja vesirakennustyöt sekä muut yhdyskuntatekniset työt. LVI-, sähkö- ja maalausalojen toiminta.

Kiinteistö- ja rakennusalan koulutus yliopistoissa

Yliopistoihin (monialaiset yliopistot sekä tiede- ja taidekorkeakoulut) haetaan kunkin yliopiston omilla hakulomakkeilla. Hakuajat vaihtelevat yliopistoittain, joten kannattaa tarkistaa ne yliopistojen omilta kotisivuilta.  Useimpiin koulutuksiin haku ajoittuu kuitenkin keväälle. Rakennusalan tutkinnon voi suorittaa Tampereen teknillisessä yliopistossa, Oulun yliopistossa sekä Teknillisessä korkeakoulussa. Diplomi-insinööri on ammattinimike yliopistosta rakennusalalta valmistuneille.

Ammattikorkeakoulujen koulutusohjelmat

Ammattikorkeakoulut tarjoavat useita mielenkiintoisia koulutusohjelmia kiinteistö-ja rakennusalalla. Ammattikorkeakouluihin haetaan valtakunnallisessa ammattikorkeakoulujen yhteishaussa, joka järjestetään kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä.

Ammatteja joihin valmistut ovat mm. insinööri, työmaainsinööri, rakennustyöjohtaja. Tyypillisiä työnantajaryhmiä ovat rakennusyritykset, rakennuttamis- ja suunnittelutoimistot sekä kuntien ja valtion rakennuttamis- ja rakentamisorganisaatiot.

Rakennusalan ammatillinen koulutus

Suomessa on 94 ammatillista oppilaitosta, jotka tarjoavat rakennusalan koulutusta. Tutkinto tuottaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin, korkeakouluihin ja yliopistoihin. Rakennusalan ammatillisessa perustutkinnossa on kolme koulutusohjelmaa, joita ovat maarakennuksen koulutusohjelma: maarakennuskoneenkuljetuksen koulutusohjelma, ja talonrakennuksen koulutusohjelma. Näistä koulutusohjelmista valmistut mm. maarakentajakasi, maarakennuskoneen kuljettajaksi ja talonrakentajaksi. Täältä löydät muutamia esimerkkejä ammatillisista rakennusalan koulutuksista.

Rakennusala

Vertaile koulutuksia
NÄIN SIVUSTOMME TOIMII

  Etsi sinua
  kiinnostava koulutus

  Lähetä oppilaitokselle
  yhteydenottopyyntö

  Oppilaitos vastaa
  kysymyksiisi